Rybí provensálská polévka se slávkami podle Radka Davida

Moje hodnocení
6x

Porce poctivé a především horké polévky vykouzlí úsměv na tváři v leckteré situaci. Počasí si s námi na jaře umí trochu hrát – jeden den teplo jako v létě, další to zas připomíná první lednové dny. Nevadí, tento recept na provensálkou rybí polévku od známého šéfkuchaře Radka Davida je potěšením v každém případě.

1 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 40 g
  • žlutá paprika 50 g
  • červená paprika 50 g
  • cibule 50 g
  • pórek 50 g
  • fenykl, na plátky 100 g
  • česnek, na plátky 5 g
  • rajčata 120 g
  • drcená rajčata 50 g
  • šafrán
  • provensálské bylinky
  • bílé víno 100 g
  • rybí vývar 600 g
  • slávky 16 ks
  • maso z mořských ryb 200 g
  • pažitka

Jak mohu podpořit oblíbené podniky?

Některé restaurace, kde působí Radek David, možná velmi dobře znáte. I ty se vzniklou situací neohroženě válčí, a proto je v těchto náročných dnech můžete podpořit – Babiččina zahrada je tu stále s námi, nabízí jídla s sebou nebo dovoz do 6 km při objednávce nad 600 Kč zdarma. Objednat také můžete na Rohlík Bistro. Vybírejte z celého menu jídla, která vám dovezou ještě teplá, nebo chlazená k ohřátí na doma. La Verandu zase můžete podpořit nákupem zvýhodněného voucheru.

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujte nejprve červenou a žlutou papriku na kostičky.
  2. Pak přidejte cibuli nakrájenou na měsíčky, pak přidejte pórek a fenykl nakrájený na silné plátky.
  3. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky, šafrán, rajčata nakrájená na velké kostky a drcená rajčata.
  4. Vše krátce orestujte, podlijte vínem a zredukujte na polovinu. Nakonec přidejte rybí vývar, provensálské bylinky, provařte 10 minut, osolte a přidejte slávky a rybí maso nakrájené na kostičky.
  5. Povařte 2–3 minuty dokud se slávky neotevřenou. Neotevřené slávky vyndejte a vyhoďte. Během vaření stahujte pěnu z polévky. Nakonec přidejte nasekanou pažitku.

Radek David a restaurace pod jeho vedením

La Veranda

„Šťastné jídlo“ je filozofií, podle které vaří známá restaurace La Veranda. Jelikož zde chtějí, aby každého jídlo naplňovalo nejen fyzicky, ale především po emoční stránce, jsou jídla vždy nápaditá, hezky prezentovaná a lehce stravitelná.

Babiččina zahrada

Zastavte se na chvilku u babičky na zahradě a na statku, dejte si polévku, která vás postaví na nohy a pochutnejte si na výborných babiččiných dobrotách. Nechte se hřejivě konejšit vůní chleba, domova a bylinek, nechte si pohladit tělo i mysl terapií, kterou babička přivezla ze svých cest. Babička vám pomůže se navrátit k sobě i přírodě a postará se o to, aby v srdci bylo stejně útulno jako u ní na zahradě.

Takto se prezentují některé z restaurací. Máte je rádi? Tak je nezapomeňte podpořit, ať nám tu vydrží ještě hodně dlouhou dobu!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty