Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Provensálský tuňák

4 porce
do 30 minut
Provensálský tuňák
Provensálský tuňák Autor: Gurmet
Připravte si lehkou večeři, která potěší nejen chutí, ale i zdraví prospěšnými látkami. Koenzym Q10 a vitamin E jsou obsažené v mase z tuňáka, extra panenském olivovém oleji a celozrnném pečivu (v bagetě nebo chlebu se semínky). Jejich síla se spojením zmnohonásobí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy.
  3. Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
  4. Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.
Reklama

Gurmet - únor 2014

Gurmet - Vaše škola vaření

Únor je měsíc masopustu a svátku svatého Valentýna. Obě tato témata najdete samozřejmě také v únorovém Gurmetu. Hledejte tu inspiraci na lákavé a syté masopustní pochoutky – od zabijačkového guláše až po slaďoučké koblihy i zamilované valentýnské menu pro dva! Kromě toho v tomto čísle startuje letošní projekt nazvaný „Gurmet kolem světa“. První zemí, jejíž gastronomie se jako červená nit prolíná celým časopisem, je exotické Japonsko.

Kromě toho se můžete těšit také na lákavé recepty z čokolády, domácí pečivo včetně chleba i na pochutiny, ve kterých hrají klíčovou roli citrony, které jsou nyní ve vrcholové kondici. Přesvědčíte se, že kapusta nejen krásně vypadá, ale ještě lépe chutná, a že řízek není jen českou specialitou. Zjistíte, co to je tzv. synergický efekt některých surovin a jak se jeho blahodárné účinky mohou projevit na vaší kondici. Dobrou chuť!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama