Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem

Moje hodnocení
9x

Nešťastná růžičková kapusta, málokdo ji miluje a přitom je absolutně skvělá. Abyste z ní dostali to nejlepší, musíte ji trochu potrápit – pak ji ale budete kupovat na kila!

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • růžičková kapusta, očištěná a podélně rozpůlená 1 kg
  • olivový olej na zakapání

Dip

  • majonéza 120 ml
  • čerstvá pažitka, nakrájená 2 lžíce
  • nastrouhaná citronová kůra 1 lžička
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • worcesterová nebo sójová omáčka 1 lžička
  • dijonská hořčice 1 lžička
  • česnek, rozdrcený 1 stroužek
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Na kapustičky předehřejte troubu na 220 °C. Kapustičky promíchejte s olejem, solí a pepřem, rozložte je na plech a pečte asi 20 minut, až budou dozlatohněda opečené a křupavé.
  2. Na dip promíchejte všechny přísady v misce. Upečené kapustičky podávejte s dipem k namáčení.

PRIMA TIP: Růžičková kapusta

Stejně jako její příbuzný kadeřávek patří k tzv. superzeleninám. Je to díky obsahu vitaminů A a C, minerálů draslíku, vápníku a železa. Takzvané glukosinuláty bojují proti rakovině. Navíc je tu spousta vlákniny i bílkovin, což ocení ti, kdož potřebují zhubnout. A jakmile zaženete díky dobrým receptům vzpomínky na školní jídelnu, zjistíte, jak božské kapustičky jsou i na talíři.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty