Suroviny
- růžičková kapusta (očištěná a podélně rozpůlená) 1 kg
- olivový olej (na zakapání)
Dip
- majonéza 120 ml
- pažitka (čerstvá, nakrájená) 2 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná ) 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžíce
- worcesterová omáčka (nebo sójová omáčka) 1 lžička
- dijonská hořčice 1 lžička
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na kapustičky předehřejte troubu na 220 °C. Kapustičky promíchejte s olejem, solí a pepřem, rozložte je na plech a pečte asi 20 minut, až budou dozlatohněda opečené a křupavé.
- Na dip promíchejte všechny přísady v misce. Upečené kapustičky podávejte s dipem k namáčení.
PRIMA TIP: Růžičková kapusta
Stejně jako její příbuzný kadeřávek patří k tzv. superzeleninám. Je to díky obsahu vitaminů A a C, minerálů draslíku, vápníku a železa. Takzvané glukosinuláty bojují proti rakovině. Navíc je tu spousta vlákniny i bílkovin, což ocení ti, kdož potřebují zhubnout. A jakmile zaženete díky dobrým receptům vzpomínky na školní jídelnu, zjistíte, jak božské kapustičky jsou i na talíři.