návrat zpět

Najděte si recept

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem

Hodnoceno: 9x
6 porcí
do 1 hodiny
Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem
Autor: Marek Kučera Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem
Nešťastná růžičková kapusta, málokdo ji miluje a přitom je absolutně skvělá. Abyste z ní dostali to nejlepší, musíte ji trochu potrápit – pak ji ale budete kupovat na kila!

reklama

reklama

Postup

  1. Na kapustičky předehřejte troubu na 220 °C. Kapustičky promíchejte s olejem, solí a pepřem, rozložte je na plech a pečte asi 20 minut, až budou dozlatohněda opečené a křupavé.
  2. Na dip promíchejte všechny přísady v misce. Upečené kapustičky podávejte s dipem k namáčení.

reklama

PRIMA TIP: Růžičková kapusta

Stejně jako její příbuzný kadeřávek patří k tzv. superzeleninám. Je to díky obsahu vitaminů A a C, minerálů draslíku, vápníku a železa. Takzvané glukosinuláty bojují proti rakovině. Navíc je tu spousta vlákniny i bílkovin, což ocení ti, kdož potřebují zhubnout. A jakmile zaženete díky dobrým receptům vzpomínky na školní jídelnu, zjistíte, jak božské kapustičky jsou i na talíři.

Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem
Autor: Marek Kučera Pečená růžičková kapusta s pažitkovým dipem

reklama