Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pavlova s jahodami a kiwi
Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciálně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem, např. jahodami.
do 2 hodin
10 porcí
Suroviny (10 porcí)
- bílky 4 ks
- krupicový cukr 250 g
- kukuřičný škrob 2 zarovnané lžičky
- bílý vinný ocet 2 lžičky
Při podávání:
- šlehačka 40% 400 ml
- práškový cukr 2 lžíce
- jahody, odstopkované a přepůlené asi 400 g
- kiwi, oloupaná, rozčtvrcená a nakrájená na plátky 2 ks
- marakuja (mučenka) 2 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do pevné pěny. Vešlehejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, potom přidejte polovinu zbytku cukru a potom úplný zbytek. Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.
- Naneste lžící pusinkovou směs do středu pečicího papíru a přidávejte další lžíce hmoty kolem dokola.
- Pekáč dejte do trouby a hned stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a pusinku nechte vystydnout v troubě.
- Při podávání: Vyšlehejte šlehačku s práškovým cukrem do konsistence s poloměkkými vrcholky. Pěnu naneste na pusinku a poházejte jahodami a kiwi a lžící dužinou z marakuji.
- Prima tip: Připravte si pusinky o den dříve, než je potřebujete, a nechte je přes noc ve vypnuté troubě.
Pavlova s jahodami a kiwi. Foto: isifa.com