návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pavlova s jahodami a kiwi

Hodnoceno: 2x
10 porcí
do 2 hodin
Pavlova s jahodami a kiwi
Autor: isifa.com Pavlova s jahodami a kiwi
Světoznámý dezert Pavlova byl vytvořen speciálně pro balerínu Annu Pavlovu a podával se s kiwi. Sněhovou pusinku ale můžete doplnit i jiným ovocem, např. jahodami.

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Pomocí ručního mixéru vyšlehejte bílky do pevné pěny. Vešlehejte asi polovinu cukru, dokud nebude sníh tvořit lesklé špičky, potom přidejte polovinu zbytku cukru a potom úplný zbytek. Smíchejte kukuřičný škrob s vinným octem a vešlehejte do směsi.
  2. Naneste lžící pusinkovou směs do středu pečicího papíru a přidávejte další lžíce hmoty kolem dokola.
  3. Pekáč dejte do trouby a hned stáhněte teplotu na 100 °C a pečte 1 hodinu. Vypněte troubu a pusinku nechte vystydnout v troubě.
  4. Při podávání: Vyšlehejte šlehačku s práškovým cukrem do konsistence s poloměkkými vrcholky. Pěnu naneste na pusinku a poházejte jahodami a kiwi a lžící dužinou z marakuji.
  5. Prima tip: Připravte si pusinky o den dříve, než je potřebujete, a nechte je přes noc ve vypnuté troubě.

Pavlova s jahodami a kiwi Foto: isifa.com

Pavlova s jahodami a kiwi. Foto: isifa.com

Pavlova na mnoho způsobů: