Suroviny
- rybí filet (filety z bělomasé ryby, s kůží, vykostěné) 4 ks
- olivový olej 2 lžíce
- škvarky (jemně pokrájené) 60 g
- bílé zelí (menší ) 1 ks (600g)
- šalotka 40 g
- máslo (nebo Rama Culinesse) 40 g
- voda 40 ml
- bazalka 1 malý svazeček
- zeleninový vývar (připravený z Knorr Bohatý bujón zeleninový) 80 ml
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladká mouka (na poprášení)
Postup přípravy
- Z listů zelí odkrojte tvrdý košťál a jednotlivě je spařte v horké vodě a ihned zchlaďte v ledové vodě.
- Šalotku oloupejte, jemně nakrájejte a krátce opečte na tuku. Vložte listy zelí a bazalky, přidejte odkrojené košťály a podlijte vodou, přidejte Knorr Bohatý bujón a pod pokličkou asi 5 minut povařte.
- Listy zelí vyjměte a zeleninový fond tyčovým mixérem rozmixujte.
- Rozkrájené škvarky rozpečte na suché pánvi, filety ryby osolte, na straně kůže poprašte moukou a opečte na olivovém oleji dozlatova.
- Rybí filety položte na podušené listy zelí podlité rozmixovaným fondem a posypte křupavými škvarky.
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky 2 Zdroj: Knorr
Komerční sdělení