Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi
Zdroj: Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo
Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi
Zdroj:
Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo
Esence chutí a přísad, pro které jsme si zvykli používat termín „orientální“, se krásně pojí v téhle sytivé, hřejivé polévce s kurkumou, skvělé i pro středoevropské sychravě podzimní dny.
Postup přípravy
-
Nudle namočte do studené vody a dejte stranou.
-
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm šalotky, až zprůsvitní. Přidejte zázvor, snižte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte cizrnu a prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.
-
Nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.
Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi 2
Zdroj: Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo
Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi 2
Zdroj:
Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo
Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi 3
Zdroj: Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo
Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi 3
Zdroj:
Alena Hrbková / Jak se fotografuje jídlo