Alena Hrbková

Kurkumová polévka s rýžovými nudlemi

Moje hodnocení
10x

Esence chutí a přísad, pro které jsme si zvykli používat termín „orientální“, se krásně pojí v téhle sytivé, hřejivé polévce s kurkumou, skvělé i pro středoevropské sychravě podzimní dny.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nudle namočte do studené vody a dejte stranou.
  2. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm šalotky, až zprůsvitní. Přidejte zázvor, snižte teplotu a chvíli opékejte, pak přihoďte česnek a koření a nechte společně rozvonět. Zalijte vývarem, osolte, přidejte citronovou trávu a přiveďte k varu. Vařte společně asi 10 minut, přisypte cizrnu a prohřejte. Na zhruba poslední minutu varu vhoďte špenát a nechte jej v polévce zavadnout.
  3. Nudle slijte a prolijte je vařící vodou (případně je můžete minutu povařit ve vroucí vodě). Pak je rozdělte do čtyř misek a zalijte vroucí polévkou. Posypte lístky koriandru a dochuťte limetovou šťávou. Posypte sezamem a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Alena Hrbková

Smart Press Alena Hrbková

Přední profesionální fotografka jídla Alena Hrbková přináší první českou knihu o této disciplíně. Kniha je vytvořena pro všechny, kdo se zajímají o fotografování jídla, ať už v domácím využití (rodinné kuchařky, blogy) nebo i na cestě k profesionálním kvalitám. Najdete zde vše potřebné, od technického vybavení a všech praktických kroků až po vytváření atmosféry. Dokonale návodný manuál a umělecký zážitek v jednom!

Vydalo nakladatelství Smart Press 2019.


Přečtěte si také

Recepty