zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem
Autor: Zdravé stravování Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem

Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem

Hodnoceno: 4x
Přemýšlíte, jak připravit nutričně vyvážené zdravé jídlo a zároveň si pochutnat? Zkuste náš recept na chuťově výtečné dušené hovězí maso, které doplňuje celozrnný kuskus plný vlákniny a zelené fazolky.
do 1 hodiny
1 porce

reklama

Postup

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Maso orestujte na rozpáleném oleji a po zarestování ho odložte bokem. 
  2. Do stejné pánve přidejte cibuli a plátky česneku a orestujte dozlatova. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a dochuťte balzamikovým octem, protlakem, medem, hořčicí, worchesterovou omáčkou a přiveďte k varu. 
  3. Poté vraťte maso do pánve, přidejte rozmarýn a dlouze duste. Dle potřeby přidávejte vývar. Nakonec zahustěte dle potřeby škrobem a krátce povařte. 
  4. Kuskus připravte dle návodu. Podávejte s nasekanou petrželí.
  5. Fazolky jen zlehka zblanšírujte ve vroucí osolené vodě a po krátkém povaření vložte do misky s ledem, aby si fazolky zachovaly křehkost a zelenou barvu.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem
Autor: Zdravé stravování Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem

reklama

Související témata: hovězí maso , kuskus , zelené fazolky , Hlavní jídla