Zdravé stravování

Dušené hovězí na balzamiku s fazolkami a kuskusem

Moje hodnocení
12x

Přemýšlíte, jak připravit nutričně vyvážené zdravé jídlo a zároveň si pochutnat? Zkuste náš recept na chuťově výtečné dušené hovězí maso, které doplňuje celozrnný kuskus plný vlákniny a zelené fazolky.

1 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Maso orestujte na rozpáleném oleji a po zarestování ho odložte bokem.
  2. Do stejné pánve přidejte cibuli a plátky česneku a orestujte dozlatova. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a dochuťte balzamikovým octem, protlakem, medem, hořčicí, worchesterovou omáčkou a přiveďte k varu.
  3. Poté vraťte maso do pánve, přidejte rozmarýn a dlouze duste. Dle potřeby přidávejte vývar. Nakonec zahustěte dle potřeby škrobem a krátce povařte.
  4. Kuskus připravte dle návodu. Podávejte s nasekanou petrželí.
  5. Fazolky jen zlehka zblanšírujte ve vroucí osolené vodě a po krátkém povaření vložte do misky s ledem, aby si fazolky zachovaly křehkost a zelenou barvu.

PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdravé stravování


Přečtěte si také

Recepty