Suroviny
- cibule 25 g
- česnek 8 g
- rajský protlak 25 g
- med 5 g
- hovězí maso (libové ) 160 g
- dijonská hořčice 3 g
- fazolové lusky 125 g
- bramborový škrob 2 g
- řepkový olej 3 g
- kuskus (celozrnný, v suchém stavu) 55 g
- balzamikový ocet
- bobkový list
- rozmarýn
- vývar (masový,dle potřeby)
- worcesterová omáčka (podle chuti)
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Hovězí maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Maso orestujte na rozpáleném oleji a po zarestování ho odložte bokem.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a plátky česneku a orestujte dozlatova. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a dochuťte balzamikovým octem, protlakem, medem, hořčicí, worchesterovou omáčkou a přiveďte k varu.
- Poté vraťte maso do pánve, přidejte rozmarýn a dlouze duste. Dle potřeby přidávejte vývar. Nakonec zahustěte dle potřeby škrobem a krátce povařte.
- Kuskus připravte dle návodu. Podávejte s nasekanou petrželí.
- Fazolky jen zlehka zblanšírujte ve vroucí osolené vodě a po krátkém povaření vložte do misky s ledem, aby si fazolky zachovaly křehkost a zelenou barvu.
PRIMA TIP: Recept připravila nutriční specialistka Mgr. Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.