návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Cizrnový vegan salát

6 porcí
do 30 minut
Cizrnový vegan salát
Cizrnový vegan salát Autor: Veganotic
S mořskými řasami tento salát chutná trochu jako tuňákový. Pokud si na chuť moře příliš nepotrpíte, není problém je vyměnit například za kopr. Obecně je tento salát dost variabilní, klíčové jsou v něm cizrna, rostlinná majonéza a celer/okurka. Zbytek to může už jen vylepšit.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen lehce poškozená. Slunečnicová semínka nasekejte na prkýnku velkým nožem a přidejte k cizrně. Mrkev, celer, okurku a cibuli nasekejte na větší kusy, dejte do mixéru (food procesoru) a párkrát zapulzujte. Kousky zeleniny by neměly být větší než třeba hrášek (můžete to samozřejmě udělat i nožem na prkénku, jen je to trochu otrava). Pokud používáte jarní cibulku, nasekejte ji nožem na menší kousky.
  2. Zeleninu přidejte k cizrně, přisypte droždí, pepř a sůl a mořské řasy (nebo kopr) – doporučuji začít s menším množstvím a postupně přidávat. Stejně tak je to s majonézou – začněte s půl hrnkem a postupně přidávejte. Vše dobře promíchejte, ochutnejte a dochuťte (řasami, majonézou, pepřem, solí...).
  3. Jezte s dobrým opečeným pečivem a zeleninou.
Reklama

Cizrnový vegan salát Foto:

Cizrnový vegan salát Foto:

Cizrnový vegan salát, foto: Veganotic

Veganotic Foto: Inspirujte se u Veganotic!

Veganotic je blog se stovkami receptů, které dokazují, že jíst vegansky je nejen etické, ale může to být také nad očekávání chutné. Dortíčky, koláče, pizzy, guláše, snídaně, večeře i něco jen tak na chuť – nic není problém.

Proč podporovat zabíjení a všechna zvěrstva živočišné výroby, když si jde život užít stejně dobře, ne-li lépe bez nich? Nakoukněte a přeneste i vy vaše stravování do 21. století.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama