Najděte si recept
Na co máte chuť?

Chorvatská rybí polévka
Suroviny (4 porce)
- směs různých ryb 600 g
- rajčata 4 ks
- velká cibule 1 ks
- Česnek 1 palice
- hladkolistá petržel nasekaná
- Bobkový list 1 ks
- Olivový olej
- bílé vino 100 ml
- Sůl
- čerstvě namletý bílý pepř
Postup
- Rajčata na spodní straně křížem nařízněte a ponořte na 10 vteřin do vařící vody. Potom z nich sloupněte slupku, nakrájejte je na menší kousky a vložte do širokého kastrolu. Přidejte nadrobno nasekanou a na oleji do sklovata osmaženou cibulku, nadrobno nasekaný česnek, najemno nakrájenou zelenou petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Přilijte 1½ litru studené vody a uveďte do varu.
- Stáhněte plamen, vložte očištěné rybí porce nakrájené na větší kusy a vlijte víno. Nechte přikryté poklicí táhnout tak dlouho, až se rybí maso začne uvolňovat od kostí. V tomto okamžiku odstavte ze zdroje tepla, odkryjte a nechte ještě 10 minut dojít.
- Polévku při vaření nemíchejte, pouze s kastrolem tu a tam potřeste, aby se ryby nerozbily a zůstaly v porcích.
Sladkovodní kuchařka
Sladkovodní ryby si svou kuchařku zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.
Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel.
Knihu vydalo nakladatelství Smart Press.