Tatarák z rajčat
- sójová omáčka 3 lžička
- česnek 2
- worcesterská omáčka 2 lžička
Postup přípravy
Tatarák z rajčat: Všechny ingredience dáme do mixéru, řádně rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice vychladit a servírujeme pomocí formičky.
Focaccia: Zaděláme kynuté těsto, do kterého nakonec přidáme bylinky, česnek a sušená rajčata. Plech vymažeme olivovým olejem (můžeme použít i ten z rajčat), přendáme těsto na plech a pomaštěnýma rukama ho roztáhneme po celé ploše plechu. Olejem nešetříme! Troubu nastavíme na maximálně 50°C a dáme dovnitř kynout na 20 až 30 minut. Po nakynutí na dvojnásobek objemu těsto vyndáme a teplotu zvýšíme na 230°C. Do těsta naděláme důlky po celé ploše plechu a po nahřátí trouby dáme péct na 15 – 20 minut. Když je focaccia upečená, necháme pečivo chvíli zchladnout, vyklopíme a můžeme podávat.