Náplň
- uzené maso 10
Head
Marináda
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl 1.5 lžičky
Postup přípravy
- Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale maso nedokrojíme do konce. Smícháme věci na marinádu, kterou krkovičku potřeme i v řezu, zabalíme do alobalu a necháme v lednici alespoň 24 hodin. Druhý den dáme do každého řezu plátek uzeného a plátek sýra. Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby po dobu pečení nevytekla šťáva. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme nejméně 1,5 až 2 hodiny. Posledních 20 minut alobal otevřeme a dopékáme odkryté.
- Podáváme s vařeným bramborem, rozšťouchaným s jarní pokrájenou cibulkou a bylinkovým máslem.