Suroviny
- kuřecí vývar
- kořenová zelenina
- loupaná rajčata
- červené fazole
- řapíkatý celer
- bobkový list
- modrý sýr
- vepřová panenka (/krevety)
- hladkolistá petržel
- sůl
- pepř
Postup
- Do litru silného vývaru při teplotě varu přidáváme kořenovou zeleninu (čím více, tím lépe) a přiléváme 2 litry vody. Potom přidáme konzervu červených fazolí a loupaných rajčat, pak přidáme hladkolistou petržel.
- Na pánvi připravíme tenké plátky, nebo kostičky z vepřové panenky, nebo orestujeme čerstvé krevety, potom panenku/krevety položíme na talíř společně s plátkem modrého sýru a zalijeme vroucí polévkou.
Autor receptu: Jiří Macht
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!