Zdeněk Pohlreich

Jehněčí kebab s jogurtovou omáčkou podle Zdeňka Pohlreicha

RTŠ! II (6) - Jehněčí kebab

Moje hodnocení
6x

Zkuste po vzoru šéfa Zdeňka vyměnit klasiku na gril za něco méně tradičního a připravte si jehněčí špízy a k nim výraznou jogurtovou omáčku s koriandrem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na grilu nechte orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo.
  2. Mezitím k mletému masu přidejte sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.
  3. Římský kmín a chilli papričky přendejte do hmoždíře a rozmělněte, pak přisypte k masu.
  4. Směs promíchejte a naneste na kovové jehly. Špízy vložte na rozpálený gril a opékejte ze všech stran zhruba 10 minut.
  5. Teď si připravte jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmíchejte citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.
  6. Hotový kebab nandejte na talíř a podávejte spolu s omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty