Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Mandle dejte spolu s pistáciemi, lžičkou rozpuštěného másla a 1 lžící medu do mixéru a několika krátkými pulzy rozmixujte nahrubo.
- Pokud je směs nesoudržná, přidejte ještě trochu medu a dobře promíchejte. Prsty tvarujte hrudky o velikosti většího lískového oříšku, které rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do předehřáté trouby dozlatova (5–7 minut).
- Semínka kardamomu a kuličky černého pepře rozdrťte v hmoždíři najemno. Řezné plochy meruněk pokapejte medem, okořeňte utřenou směsí kardamomu a černého pepře a zprudka je ugrilujte na rozpáleném grilu.
- Ihned podávejte posypané mandlovo-pistáciovou drobenkou, nasekanými pistáciemi, okvětními lístky růže a lžící řeckého jogurtu.