návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pomalu pečený bůček

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 2 hodin
Pomalu pečený bůček
Autor: archiv Gurmet Pomalu pečený bůček
A teď něco pro milovníky masa. Stačí pořádný kus bůčku, zelenina a trocha koření a lahůdka je na světě.

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 220 °C. Na kůži bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a maso opepřete. Položte ho do pekáče, podlijte 100 ml vody a vložte do trouby.
  2. Pečte asi 15 minut a poté snižte teplotu na140 °C. Maso přiklopte a pomalu pečte asi 90 minut. Do pekáče přisypte cibuli, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.
  3. Maso vyndejte na prkénko a z pekáče opatrně naběračkou seberte tuk. K zelenině přilijte 1/2 hrnku vody, přiveďte ji k varu a odvařte všechny přípečky. Dál vařte ješte asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník.
  4. Tuto omáčku podávejte k nakrájenému masu a jako přílohu zvolte vařené brambory nebo pečivo.
  5. Tipy řezníka Františka Kšány: Požádejte vašeho řezníka, ať vám na bůčku nechá kůži. Pečená křupavá kůžička je totiž vynikající lahůdka. Žebra také neodřezávejte, díky nim je maso chutnější.

Pomalu pečený bůček Foto: archiv Gurmet

Pomalu pečený bůček. Foto: archiv Gurmet

Pro milovníky bůčku máme i další skvělé recepty:

 

Související témata: bůček , Hlavní jídla