Čevabčiči pečené v troubě s domácím paprikovým ajvarem

Moje hodnocení
12x

Čevabčiči jsou oblíbenou balkánskou specialitou, kterou si s oblibou dáváme na dovolené. Šišky z mletého masa můžete připravit na grilu, ale výborné jsou i pečené v troubě. Klasicky se podávají s omáčkou ajvar z pečených paprik.

6 porcí
60 minut
balkánská

Čevabčiči

Postup přípravy

  1. Čevabčiči: Do velké mísy vložte mleté hovězí a vepřové maso. Pro úžasnou chuť čevabčiči doporučujeme použít opravdu kvalitní maso a umlít si ho doma. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte, aby se vytvořila dokonalá směs na čevabčiči.
  2. Ze směsi vytvořte větší šišky, po upečení se jejich velikost totiž zmenší. Šišky vložte na plech s pečicícm papírem, dejte do vyhřáté trouby a pečte je na 200 °C 60 minut.
  3. Ajvar: Papriky důkladně umyjte a vložte na plech a pečte v troubě na 190 °C 60 minut. Po jejich upečení je vložte na 30 minut do igelitového sáčku a zavažte ho. V sáčku se papriky zapaří a půjdou dobře oloupat.
  4. Oloupané papriky zbavené stonku a semínek dejte do kastrolu, přidejte olej, sůl, pepř a šťávu z 1/2 citronu. Vše rozmixujte tyčovým mixérem a pak přiveďte k varu a vařte přikryté na mírném ohni 20 minut.
  5. V ajvaru namáčejte kousky čevabčiči. Výborné jsou s čerstvým chlebem a listovým salátem.

MORA spustila na svém webu a Facebooku projekt s názvem „Spolu to zvládneme, jako již 195 let“. Každý den tak přináší osvědčený recept na chutné, rychlé a levné jídlo. A také třeba tipy na domácí cvičení od ambasadorek značky MORA Hanky Kynychové a Kateřiny Neumannové a mnoho dalších rad a triků, jak zvládnout každodenní život i novou situaci. Nebudou chybět ani oblíbené soutěže o hodnotné ceny – třeba aktuální soutěž o nejlepší rodinný recept, v níž ti nejlepší vyhrají malé kuchyňské spotřebiče!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv MORA


Přečtěte si také

Recepty