zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mixér: menu až domů, čerstvé bylinky kdekoliv, nabídka pro klubové hosty nebo rozvoz
Autor: se svolením Červeného jelena Mixér: menu až domů, čerstvé bylinky kdekoliv, nabídka pro klubové hosty nebo rozvoz

Mixér: menu až domů, čerstvé bylinky kdekoliv, nabídka pro klubové hosty nebo rozvoz

Restaurace se snaží svou nabídku dostat mezi zákazníky, a proto rozšiřují možnosti rozvozu. Vyzkoušejte menu až domů od známého podniku Červený Jelen, ale také třeba od úplně nové restaurace PRU58. V dnešním Mixéru na vás také čeká tip na firmu, která vám umožní pěstovat bylinky kdekoliv, a jak se stát klubovým hostem známé pražské restaurace.
TZ, Tereza Pánková , 26.04.2021

reklama

Prvotřídní kvalita v domácím prostředí – takové je menu „Jelen na doma“

Velkorysá restaurace Červený Jelen, sídlící v unikátním barokně-modernistickém paláci Špork, v sobě kombinuje ducha prvorepublikových restaurací se současným moderním pojetím gastronomie i servisu. I když musí být za stávajících protipandemických opatření stále uzavřena, svým hostům nabízí týdenní take-away menu nebo menu s názvem „Jelen na doma“, které připravuje tým pod taktovkou šéfkuchaře Marka Fichtnera. Jde o 6 druhů jídel, ke kterým dostanete jednoduchý návod, jak je dopéct či dovařit.

První dvě položky z menu – kuřecí roládu s kaštanovou nádivkou a šalvějovou omáčkou a trhaný hovězí brisket s bramborovou plackou se slaninou stačí ohřát podle přiloženého návodu. Celková doba přípravy zabere maximálně 5 minut.

Mixér: restaurace doma, luxusní jídlo s sebou nebo víkendové tašky

Mixér: restaurace doma, luxusní jídlo s sebou nebo víkendové tašky

Doba přípravy dalších čtyř položek zabere trochu více času, je potřeba je lehce dovařit či dopéct. Výsledek ale rozhodně stojí za to. Zákazníci mohou vybírat mezi jehněčí roládou s nádivkou se slaninou, špenátem, pečenou barevnou mrkví a petrželovým pyré, konfitovaným husím stehnem s pečeným špičatým zelím, bavorským knedlíkem a rozmarýnovou šťávou, steakem z telecí svíčkové sous vide, omáčkou se zeleným pepřem, konfitovanou mrkví a bramborovými noky s horským sýrem.

Sladkou tečkou menu jsou zapečené palačinky s citronovým tvarohem a brusinkovým couilis.

Čerstvé lokální bylinky a zelenina po celý rok

Predikce OSN varuje, že do roku 2050 je nutné zvýšit produkci potravin o 70 %, aby bylo možné nasytit celý svět. GreeenTech přichází s řešením, které umožňuje pěstovat plodiny kdykoliv a kdekoliv – ve městě i na poušti. Společnost se věnuje vývoji hydroponických pěstebních kontejnerů už od července 2020, kdy ji založili Dmitrij Lipovskij, Karolína Pumprová a Milan Souček.

GreeenTech přichází s inovativním řešením pro lokální pěstování zeleniny, mikrobylinek a drobného ovoce. Cílem je umožnit  lidem přístup ke zdraví prospěšným lokálním potravinám, a to bez ohledu na počasí. V souladu s touto vizí GreeenTech jako první v České republice vyrábí hydroponické kontejnery a vyvíjí vlastní IoT systém pro řízení pěstebních procesů. Tuto technologii už využívá městská farma HerbaFabrica, která zastřešuje pěstební divizi GreeenTech.

Čerstvé bylinky do každého jídla.
Autor: se svolením GreenTech Čerstvé bylinky do každého jídla.

Lokálně, bez postřiků a s minimem vody – to je hydroponie

Co konkrétního si máme představit pod pojmem hydroponie? Pěstování rostlin bez půdy s využitím živného roztoku, který cirkuluje u kořenového systému rostlin. Zásadními výhodami hydroponie jsou až 95% úspora spotřeby vody, výrazné zkrácení dopravních vzdáleností, možnost pěstování bez ochranných postřiků a rychlý růst rostlin.

Pěstování probíhá v kontrolovaném prostředí – na farmách nebo v plně automatizovaných hydroponických pěstebních kontejnerech, kde je možné regulovat teplotu, vlhkost, osvětlení i složení živného roztoku. Vnitřní klimatické podmínky se dokonale přizpůsobují potřebám plodin. Výsledkem je opakovaná sklizeň lokální zeleniny plné vitamínů a intenzivní chuti. Vzhledem k tomu, že plodiny neprošly ochranným postřikem, jsou vhodné pro děti i alergiky.

Klub pro vybrané

Restaurace Pelikán se nachází v jedné z nejznámějších ulic v Praze. Pulsující třída Na Příkopech lemuje Václavské náměstí a pyšní se prémiovými nákupními možnostmi. Ideálnější místo k setkání v Praze neexistuje. Právě díky své poloze se restaurace Pelikán stává útočištěm pracovních schůzek, místem setkávání přátel nad večerním drinkem a vyniká především výbornou kuchyní.

Nabídka pro klubové hosty.
Autor: se svolením restaurace Pelikán Nabídka pro klubové hosty.

Nad restaurací Pelikán vzniká Business Club Pelikán. Prostor s vlastním barem a kuchyní je nově určen pro klubové hosty. V rámci členství smí klient navštěvovat během celého dne klub a využívat tak jeho nádherné prostory. Navíc se mu naskytují zvýhodněné ceny na prémiová vína a šampaňské, které nejsou nikde v České republice k dostání.

Zajímavostí jsou pravidla přijetí do klubu, inspirovaná zahraničím. Vždy dva členové klubu musí schválit nově příchozího. Bez tohoto nelze do klubu vstoupit. Existují i pravidla složení členů. Různé osobnosti, které si nekonkurují v oblasti podnikání.

PRU58 na kolech

Už několik měsíců čeká na svůj velký grand opening restaurace PRU58. Nehostinné a studené okolí se v jejích prostorách radikálně mění na oázu zeleně a klidu. Hned u vchodu tento protiklad utvrzuje velký mechový znak Jin Jang. Celý tým v čele se Štěpánem Návratem má připravené luxusní večerní menu, ale než nastane čas otevření, přichází s PRU rozvozovou nabídkou, která bude platná i při plném provozu.

Než se bude moci otevřít, využívá nová restaurace rozvoz naplno.
Autor: se svolením PRU58 Než se bude moci otevřít, využívá nová restaurace rozvoz naplno.

Jedná se o PRU58 Delivery sekci s pokrmy určené k přepravě přes Dáme jídlo. Nabídka je široká a rozdílná od nabídky Café Buddha. „Jsou to jiné recepty, takový PRU fusion a stojí za ochutnání. Myslím, že naši věrní klienti budou stále objednávat každodenně Café Buddha, jelikož je to jistota dobrého a kvalitního jídla za rozumnou cenu a při výjimečnějších příležitostech si objednají PRU58. Asie nemusí být jednotvárná nebo jen levná a drahá. Asie může být kreativní stejně tak jako česká, italská či francouzská kuchyně. Jsem rád, že PRU58 zastane díru na trhu v asijských restauracích, kterou tu máme,“ doplňuje Štěpán Návrat.

reklama

reklama

Přečtěte si také