Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čínské hovězí s jarní cibulkou
Díky marinádě a následně i samotné omáčce vám k hovězímu masu stačí jen cibule, česnek a jarní cibulka. Právě jarní cibulka vše krásně oživí a jako příloha bude ideální jen miska horké rýže.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- hovězí svíčková 230 g
- Olej 2 a 1/2 lžíce
- jarní cibulka, nakrájená na cca 5cm proužky 3 stonky
- Cibule 1/2 ks
- česnek nakrájený na tenké plátky 3 stroužky
Marináda:
- kukuřičný škrob 1 lžička
- Sójová omáčka 1 lžička
- suché sherry 1 lžička
Omáčka:
- ústřicová omáčka 2 lžičky
- Sójová omáčka 2 lžíce
- tmavá sójová omáčka 1/2 lžičky
- mletý bílý pepř 3 špetky
- Sezamový olej 1/4 lžičky
- Cukr 1 lžíce
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Hovězí naložte do marinády a nechejte marinovat asi 10 minut.
- Na woku (případně na hlubší pánvi) rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte hovězí, dokud nebude napůl hotové. Dejte stranou a z pánve slijte šťávu.
- Na čistém woku rozehřejte zbylý olej a orestujte česnek s cibulí dosklovata. Poté přidejte hovězí, promíchejte a postupně přilévejte omáčku. Restujte do té doby, než bude maso úplně propečené, až poté přidejte nakrájenou jarní cibulku.
- Párkrát promíchejte, dochuťte solí a můžete přidat i trochu cukru, sundejte z plamene a servírujte.
Čínské hovězí s jarní cibulkou; foto: rasamalaysia.com