návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čínské hovězí s jarní cibulkou

Hodnoceno: 4x
2 porce
do 30 minut
Čínské hovězí s jarní cibulkou
Čínské hovězí s jarní cibulkou
Díky marinádě a následně i samotné omáčce vám k hovězímu masu stačí jen cibule, česnek a jarní cibulka. Právě jarní cibulka vše krásně oživí a jako příloha bude ideální jen miska horké rýže.

Suroviny (2 porce)

Marináda:

Omáčka:

Postup

  1. Hovězí naložte do marinády a nechejte marinovat asi 10 minut.
  2. Na woku (případně na hlubší pánvi) rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte hovězí, dokud nebude napůl hotové. Dejte stranou a z pánve slijte šťávu.
  3. Na čistém woku rozehřejte zbylý olej a orestujte česnek s cibulí dosklovata. Poté přidejte hovězí, promíchejte a postupně přilévejte omáčku. Restujte do té doby, než bude maso úplně propečené, až poté přidejte nakrájenou jarní cibulku.
  4. Párkrát promíchejte, dochuťte solí a můžete přidat i trochu cukru, sundejte z plamene a servírujte.

Čínské hovězí s jarní cibulkou 2 Foto: Čínské hovězí s jarní cibulkou; foto: rasamalaysia.com

Související témata: rychlá večeře , Asijská kuchyně