Suroviny
- hovězí maso (svíčková) 230 g
- olej 2 a 1/2 lžíce
- cibule 1/2 ks
- česnek 3 stroužky
- jarní cibulka 3 stonky
Marináda
- kukuřičný škrob 1 lžička
- sójová omáčka 1 lžička
- sherry (suché) 1 lžička
Omáčka
- ústřicová omáčka 2 lžičky
- sójová omáčka 2 lžíce
- bílý pepř 3 špetky
- sezamový olej 1/4 lžičky
- cukr 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
- Hovězí naložte do marinády a nechejte marinovat asi 10 minut.
- Na woku (případně na hlubší pánvi) rozehřejte 1 lžíci oleje a orestujte hovězí, dokud nebude napůl hotové. Dejte stranou a z pánve slijte šťávu.
- Na čistém woku rozehřejte zbylý olej a orestujte česnek s cibulí dosklovata. Poté přidejte hovězí, promíchejte a postupně přilévejte omáčku. Restujte do té doby, než bude maso úplně propečené, až poté přidejte nakrájenou jarní cibulku.
- Párkrát promíchejte, dochuťte solí a můžete přidat i trochu cukru, sundejte z plamene a servírujte.