Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí housky
Další recept do sbírky domácího pečiva :) Tentokrát voňavé houstičky, ideální o víkendu k snídani.
nad 2 hodiny
10 ks porcí
Suroviny (10 ks porcí)
- hladká mouka 500 g
- máslo pokojové teploty 25 g
- Mléko 300 ml
- Sůl 1 lžička
- droždí 1/2 balíčku
- žloutek na pomašlování
- mák/lněné semínko/sezam na posypání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do robota nasypejte mouku, přidejte máslo, mléko, sůl a droždí. Do nástavce nainstalujte K-metlu a na stupeň č. 1 začněte míchat těsto. To je v robotu hotové, když se z něj utvoří koule a už se nelepí na stěny nerezové mísy.
- Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na kuchyňské lince kynout asi o třetinu, což trvá přibližně 2 hodiny.
- Pak těsto rozdělte na 10 dílů. Z každého uválejte váleček o délce asi 30 centimetrů a umotejte z nich housky (jak vidíte na fotografiích, není to nic těžkého).
- Každou housku položte na plech s pečicím papírem dostatečně od sebe, přikryjte opět utěrkou a nechte ještě 40 minut dokynout.
- Troubu rozpalte na 180 °C, housky pomašlujte žloutkem a posypte mákem.
- Pečte asi 30 minut dozlatova a pak nechte na plechu vychladnout.
Domácí housky; foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!