Suroviny
Postup přípravy
- Do robota nasypejte mouku, přidejte máslo, mléko, sůl a droždí. Do nástavce nainstalujte K-metlu a na stupeň č. 1 začněte míchat těsto. To je v robotu hotové, když se z něj utvoří koule a už se nelepí na stěny nerezové mísy.
- Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na kuchyňské lince kynout asi o třetinu, což trvá přibližně 2 hodiny.
- Pak těsto rozdělte na 10 dílů. Z každého uválejte váleček o délce asi 30 centimetrů a umotejte z nich housky (jak vidíte na fotografiích, není to nic těžkého).
- Každou housku položte na plech s pečicím papírem dostatečně od sebe, přikryjte opět utěrkou a nechte ještě 40 minut dokynout.
- Troubu rozpalte na 180 °C, housky pomašlujte žloutkem a posypte mákem.
- Pečte asi 30 minut dozlatova a pak nechte na plechu vychladnout.