návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí housky

Hodnoceno: 0x
10 ks porcí
nad 2 hodiny
Domácí housky
Autor: S vášní pro jídlo Domácí housky
Další recept do sbírky domácího pečiva :) Tentokrát voňavé houstičky, ideální o víkendu k snídani.

Postup

  1. Do robota nasypejte mouku, přidejte máslo, mléko, sůl a droždí. Do nástavce nainstalujte K-metlu a na stupeň č. 1 začněte míchat těsto. To je v robotu hotové, když se z něj utvoří koule a už se nelepí na stěny nerezové mísy.
  2. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte na kuchyňské lince kynout asi o třetinu, což trvá přibližně 2 hodiny.
  3. Pak těsto rozdělte na 10 dílů. Z každého uválejte váleček o délce asi 30 centimetrů a umotejte z nich housky (jak vidíte na fotografiích, není to nic těžkého).
  4. Každou housku položte na plech s pečicím papírem dostatečně od sebe, přikryjte opět utěrkou a nechte ještě 40 minut dokynout.
  5. Troubu rozpalte na 180 °C, housky pomašlujte žloutkem a posypte mákem.
  6. Pečte asi 30 minut dozlatova a pak nechte na plechu vychladnout.

Domácí housky 2 Foto: Domácí housky; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!