Postup přípravy
- prsa
Head
- sůl 2 kg
Postup přípravy
- švestková omáčka
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodMořský vlk v solné krustě se špenátempostup:1
Vykuchanou rybu opláchneme ve studené vodě a osušíme
Vevnitř osolíme, přidáme bylinky a zakapeme citrónem
2
Bílky smícháme s kilem mořské soli a vytvoříme tak "těstíčko", kterým rybu obalíme
Na plech vysypeme další kilo soli a na něj položíme rybu
Těstíčkem překryjeme celou rybu, aby ani kousek nebyl nezakrytý
Dáme do trouby předehřáté na 180 - 200 stupňů a pečeme asi 20-25 minut
3
Po upečení necháme pár minut zchladnout a poté odloupneme horní část krusty a rybu vyjmeme
Jednoduše stáhneme kůži a už můžeme servírovat šťavnaté masíčko
Jako přílohu podáváme bílé pečivo se špenátem
4
Na špenát si osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme čerstvý špenát a cca 10 minut podusíme
Přidáme sůl a trochu smetany