Suroviny
- dýně Hokkaidó 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky (zbavená semínek a nakrájená) 1 ks
- mleté hovězí maso 600 g
- krájená rajčata (konzervovaná) 800 g (2 plechovky)
- fazole (konzervované tmavé) 400 g (1 plechovka)
Postup přípravy
- Dýni rozkrojte na čtvrtky, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky (Hokkaidó dýni nemusíte loupat, ostatní druhy dýní oloupejte).
- Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, celer, česnek a chilli papričku. Smažte asi 6 až 7 minut, promíchávejte. Přidejte mleté maso a na vysokém plameni smažte 10 minut, až zhnědne. Vmíchejte rajčata, dýni, osolte, opepřete a uveďte do varu. Pak plamen snižte a pod pokličkou pokrm duste 20 minut za občasného promíchání, až dýně změkne.
- Do kastrolu přidejte fazole a vše vařte ještě 2 až 3 minuty. Chilli podávejte v hlubších miskách s čerstvým pečivem nebo tousty, je výborné i další den, kdy se chutě rozleží. Je to jeden z pokrmů, který nemá cenu připravovat v malém množství a dá se i výborně zmrazit.