zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Chilli con dýně
Autor: Marek Kučera Chilli con dýně

Chilli con dýně

Hodnoceno: 110x
Populární jídlo pro nasycení davů ještě získá na chuti, když ho doplníte dýní. Klasické chilli con carne s hovězím masem nasládlá chuť dýně skvěle podtrhne.
do 1 hodiny
6–8 porcí

reklama

Postup

  1. Dýni rozkrojte na čtvrtky, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky (Hokkaidó dýni nemusíte loupat, ostatní druhy dýní oloupejte).
  2. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, celer, česnek a chilli papričku. Smažte asi 6 až 7 minut, promíchávejte. Přidejte mleté maso a na vysokém plameni smažte 10 minut, až zhnědne. Vmíchejte rajčata, dýni, osolte, opepřete a uveďte do varu. Pak plamen snižte a pod pokličkou pokrm duste 20 minut za občasného promíchání, až dýně změkne.
  3. Do kastrolu přidejte fazole a vše vařte ještě 2 až 3 minuty. Chilli podávejte v hlubších miskách s čerstvým pečivem nebo tousty, je výborné i další den, kdy se chutě rozleží. Je to jeden z pokrmů, který nemá cenu připravovat v malém množství a dá se i výborně zmrazit.

Chilli con dýně  Foto: Chilli con dýně; foto: Marek Kučera

reklama

Související témata: chilli con carne , dýně , Hlavní jídla