Suroviny
Postup přípravy
Všechny tekutiny povaříme 2 až 3 minuty
Potom je necháme chvilku zchladnout a přidáme asi 450 g hladké mouky a vejce
Těsto se nemá lepit
Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý vyválíme do tenka
Korpusy pečeme na pečicím papíře asi 5 až 8 minut při 170° C
Pak je střídavě potřeme vymíchanými krémy (nahoře zakysanou smetanou) a posypeme nastrouhanými odřezky z korpusů a ořechy
Dezert Medovník s ledovou kávou Maruška se svým moučníkem bojovala velmi statečně
Medovník dá hodně práce a výsledek není předem zaručen
Ingredience: Na těsto: - 450g hladké mouky - 1 vejce, - 150 g cukru krystal, - 50 g Hery, - 2 lžíce medu, - 5 lžic mléka, - 1 lžíce sody
Na krém I: - 1 konzerva Salka svařená na karamel, - 1 máslo, - hrst ořechů (nahrubo nastrouhaných)
Na krém II: - 250 ml zakysané smetany
postup: Všechny tekutiny povaříme 2 až 3 minuty
Potom je necháme chvilku zchladnout a přidáme asi 450 g hladké mouky a vejce
Těsto se nemá lepit
Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý vyválíme do tenka
Korpusy pečeme na pečicím papíře asi 5 až 8 minut při 170° C
Pak je střídavě potřeme vymíchanými krémy (nahoře zakysanou smetanou) a posypeme nastrouhanými odřezky z korpusů a ořechy
Dezert
Medovník s ledovou kávou
Na těsto budeme potřebovat: 450g hladké mouky, 1 vejce, 150 g cukru krystal, 50 g Hery, 2 lžíce medu, 5 lžic mléka, 1 lžíce sody.
Na krém I:1 konzerva Salka svařená na karamel, 1 máslo, hrst ořechů (nahrubo nastrouhaných).
Na krém II:250 ml zakysané smetany.