Postup přípravy
V misce smícháme velkou lžíci krystalového cukru a tři lžíce čajového prášku matcha. Přidáme vroucí vodu a vše dobře rozmícháme na kašičku, aby se prášek úplně rozpustil. Podle potřeby můžeme přidat ještě trochu vroucí vody. Do větší misky rozklepneme vejce a během šlehání k nim průběžně (na třikrát až čtyřikrát) přidáváme polovinu zbylého cukru. Vyšleháme v hustou vaječnou pěnu.
Do další prázdné misky vlijeme vychlazenou smetanu ke šlehání, přidáme zbylý cukr a mixérem vyšleháme hustou šlehačku. Vymíchanou kašičku ze zeleného práškového čaje přidáme k našlehaným vajíčkům a pomocí mixeru spojíme dohromady. Pak přidáme šlehačku. Ušlehanou smetanu už do směsi vmícháme jen zlehka. Základ zmrzliny uložíme na tři až čtyři hodiny do mrazáku a v průběhu mražení párkrát vytáhneme a důkladně promícháme, aby se nám nevytvořily krystalky vody.