Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny
Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny
Zdroj: iStock
Zahřejte se horkou polévkou! Výběr těch nejlepších z kořenové zeleniny
Zdroj:
iStock
Kořenová zelenina patří pravděpodobně mezi nejvyužívanější druhy. Je to totiž nejen mrkev, petržel a celer, ale také řepa, ředkvičky nebo třeba křen. Právě v chladnějším období bychom se na ni měli soustředit a uvařit si z ní třeba hrnec chutné polévky. Chybí vám inspirace? Nevadí, u nás si určitě vyberete!
Do článku jsme pro vás vybrali polévky hutné a krémové, protože právě rozmixovaná nebo rozvařená kořenová zelenina je dokáže skvěle zahustit. Tak čtěte dál!
Milovaná mrkvová polévka
Mrkev si můžete samozřejmě vychutnat jen tak jako svačinku, přidat si ji do salátu a tak dále... Ale výtečná je i ve formě krémové polévky. Dochutit ji můžete smetanou, bylinkami, ale také nevšedním kořením, jako je třeba kardamom a chilli.
Těchto polévek máme v našem repertoáru dost, takže si určitě najdete tu svou, která vám bude nejvíc chutnat. Nebojte se ani experimentovat třeba s chilli konopným olejem.
Celer se většinou používá jako základ do vývarů, ale zkuste z něj tentokrát udělat hlavního hrdinu. Celerová polévka, například s jablky? To je velká lahůdka!
Pokračujeme dalším známým zástupem kořenové zeleniny, petrželí! Výtečnou variantou je polévka z pečené petržele, protože díky předchozí přípravě si získá výraznější chuť. Anebo můžete sáhnout po modrém sýru a zkusit nevšední kombinaci.
Inspirujte se receptem na výborný boršč podle Martina Polačka. Pomůže vám videorecept krok za krokem
Nevšední ředkvičková polévka
A na závěr tu máme trochu nevšedního zástupce, ředkvičkovou polévku. S blížícím se jarem bude úroda jistě velká, tak nezapomeňte ředkvičky přidávat nejen do salátu nebo na pomazánku!