návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Hodnoceno: 3x
do 30 minut
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou
Autor: Češka z Česka Mrkvová polévka se zakysanou smetanou
Mrkvová polévka je ideální pokrm, díky kterému dostanete do těla vysoké množství vitamínů a zdraví prospěšných látek. A proč? Mrkev je totiž zdravější tepelně upravená!

Postup

  1. V hrnci s nepřilnavým dnem osmahněte na másle cibuli a až zesklovatí, přidejte nastrouhanou mrkev a promíchejte.
  2. Zalijte vývarem/vodou a přidejte bobkový list, pepř a sůl.
  3. Když je mrkev měkká (asi po 10 min), vyndejte bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujte, přidejte med a dochuťte dle potřeby.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Související témata: mrkvová polévka , mrkvový krém , Polévky