Připravujeme Prostřeno! z Moravskoslezského kraje. Soutěžící se pustí do pomazánek

Od 29. dubna se můžete těšit na soutěžící z Moravskoslezského kraje. Tři ženy a jen dva muži. Je to převaha dostatečná, nebo budou lépe vařit muži? Kdo se víc předvede, kdo ohromí a komu sázka na oblíbené recepty nevyjde? Kdo vsadí na vyzkoušené menu a které naopak bude ostatním soutěžícím připadat nudné?

Emoce budou tentokrát hýbat vším. Jak se hráčům bude dařit a komu půjde nejvíce o výhru? U koho se odehraje nejlepší zábava, kdo vsadí na klasiku, kdo na exotiku? Jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava masové pomazánky a její zakomponování do menu tak, aby ji nikdo nepoznal?

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Již od 29. dubna najdete každé pondělí od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM.

Kdo nakonec odklopí pokličku, pod kterou se budou ukrývat peníze, je zatím ve hvězdách. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Radim. Má přítelkyni, která má také dvě děti. Do pořadu ho přihlásila jeho přítelkyně, protože jí i dětem chutná, co on připravuje a vaří. Radim zatím neví, jak by s výhrou naložil. Tato jídla si vybral, protože žije na pomezí Česka, Slovenska a Polska – a toto je z každé země něco. Na talíři se objeví:
1) Pečená rajčata plněná mozzarellou a vajíčkem,
2) hovězí vývar s nudlemi,
3) vepřové výpečky se zelím a domácím knedlíkem,
4) Placky na blaše se zakysanou smetanou a domácím bůčkem.

Úterní večer bude patřit Martině. Žije s manželem Ondřejem a synem Jakubem. Bydlí v rodinném domě, který manžel skoro celý sám postavil. Z Ostravy se přestěhovala na vesnici, kde je spokojená. Ruch města vyměnila za klid a pohodu. Každý volný čas věnuje rodině a zahrádce. Chovají slepice, králíky, indické běžce, křepelky a dále s nimi žijí kočky a časem by si rádi pořídili psa. Tato jídla si vybrala, protože se velká část menu skládá ze surovin z její farmy a zahrádky, proto je jí toto menu tak blízké. Co se na talířích objeví?
1) Domácí paštika s brusinkami, pečivo,
2) slepičí vývar s játrovým drobením a nudlemi,
3) zvěřinová roláda, šťouchané brambory s cibulkou, salát,
4) sněhová roláda s ovocem.

Středeční hostitelka Daniela je v důchodu. Pracovala jako OSVČ a účetní na Vysoké škole báňské v Ostravě. Má dvě dospělé děti a vnoučata. Žije sama. Do pořadu se přihlásila, protože ráda vaří a zajímá ji, jak to celé probíhá. S výhrou nepočítá, a ani nepřemýšlela, jak by s penězi naložila. Podávat se bude:
1) Salát z krabích tyčinek,
2) babiččina rajská polévka s nočky,
3) marinovaný králík s grilovanými bramborami,
4) krupicové flameri s pařížskou šlehačkou.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, technický konzultant Lukáš. Žije sám a nemá manželku ani děti. Do pořadu ho přihlásili kamarádi, protože občas něco uvaří anebo upeče nějaký dort a sladké. Kamarádům jeho jídlo chutná. Pokud by vyhrál, tak by celou výhru věnoval na charitu. Konkrétní projekt zatím vybraný nemá. Podávat se bude toto menu:
1) Caprese špízy,
2) cibulačka s krutony,
3) losos na grilu s citronem a bylinkami,
4) čokoládový mousse.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí studentka Barbora. Po maturitě by si chtěla dát rok pauzu a cestovat. Pak bych chtěla pokračovat ve studiu na vysoké škole. Od svých sedmnácti let bydlí s tátou, který pracuje v zahraničí a doma moc není. Samotu jí zpříjemňují její druhá rodina, kterou tvoří její přítel a nejbližší přátelé, u kterých najde vždy oporu. Většinu času tráví právě s nimi. S maminkou má hezký vztah – ve všem ji podporuje a inspiruje. Bude nakonec ona tím, kdo se bude těšit z výhry? Podávat se bude následující:
1) Granátová zahrádka,
2) zdraví v zeleném odstínu,
3) vepřová panenka v medovém objetí,
4) vanilková pohádka s krustou lásky.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete všechny předchozí díly a už v pondělí 29. 4. epizody celého týdne!

Kdo má nejchutnější menu?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte pořádnou taktiku:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty