Suroviny
- rajčata 4 ks
- cibule 1 ks
- máslo 1 lžíce
- vejce 2 ks
- strouhanka 50 g
- parmazán (nebo podobný tvrdý sýr) 1 lžíce
- jedlé květy (agastache a zavinutky)
- olej 1 lžíce
Využijte při přípravě sladkých i slaných jídel více jedlého kvítí a býlí:
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu na 200 °C. Připravte si menší pekáček a vytřete jej olejem.
- Uřízněte vršek rajčat a vydlabejte vnitřní část. Nechejte je vykapat. Vyškrabanou dužinu nevyhazujte, pokrájejte ji na malé kousky. Stejně tak vydlabejte dužinu z uříznutých vršků a pokrájejte ji. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle dozlatova. K osmažené cibulce přidejte pokrájená rajčata.
- Vejce krátce prošlehejte se strouhankou a polévkovou lžící vody. Jakmile se z rajčat vydusí voda, přilijte vaječnou směs a krátce osmažte, aby náplň ještě zůstala vláčná a tvárná, asi jako míchaná vajíčka. Listy zavinutky nebo agastache (nebo jiného jedlého býlí) nasekejte na nudličky a vmíchejte k obsahu pánvičky.
- Rajčata naplňte směsí a skládejte na plech lehce vymaštěný olejem. Pečte 20 minut, pak posypte sýrem a ještě 5 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.