Suroviny
- cibule (střední) 1 ks
- listový špenát (mražený) 500 g
- muškátový oříšek 1 špetka
- česnek 1–2 stroužky
- crème fraîche 120 ml
- sušené oregáno 1 špetka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Drobenka:
- ovesné vločky 50 g
- máslo (studené) 50 g
- čedar (nahrubo nastrouhaný) 50 g
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek pokrájejte najemno a poté zpěňte na olivovém oleji. Poté přidejte mražený špenát a na mírném ohni duste, dokud špenát úplně nepovolí.
- Osolte ho a opepřete, přidejte muškátový oříšek a oregáno a ještě krátce poduste.
- Mezitím připravte drobenku – v míse za pomoci prstů udělejte drobenku ze všech surovin. Do špenátu přidejte crème fraîche a vše promíchejte, poté směs dejte do zapékací mísy a posypte drobenkou.
- Zapékací mísu se špenátem dejte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C zhruba 20 minut. Poté ihned podávejte.
Nebo pro vás máme videorecept na další zapečenou lahůdku
Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
A kdo má rád špenát, vybere si i tady: