Head
- vývar 500 ml
Postup přípravy
- vepřové maso
- škubánky
- povidla
Head
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
- švestková omáčka
- citronová šťáva
Head
- mouka 1 dávka
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodKotleta na houbách, šťouchané bramborypostup: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením
Zprudka orestujeme a dáme do zapékací mísy
Ve výpeku osmažíme cibulku, přidáme 2 lžičky hořčice a zaprášíme moukou
Podlijeme vodou a vývarem, provaříme a propasírujeme
Přidáme podušené houby a žampiony a dochutíme sojovou omáčkou a worcesterem
Tento sos nalijeme na maso a dáme péct asi na 2 hodiny do trouby, aby se vše krásně spojilo a maso bylo měkoučké
Podáváme se šťouchanými brambory