Konopný tabouleh s pečenou dýní a nakládanými citrony
Zdroj: Jezte konopí!
Konopný tabouleh s pečenou dýní a nakládanými citrony
Zdroj:
Jezte konopí!
Exploze barev, zdraví a chutí. Sytá pečená dýně, šťavnaté sušené brusinky a pikantní citrony dodají salátu z čerstvé petrželky podzimní švih a středoevropský ráz. Že jde o spojenectví výhodné pro všechny strany, zjistíte záhy. Nevšední salát můžete podávat jako samostatný chod nebo přílohu k masu či luštěninám.
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na kostky, máslovou nejprve oloupejte, a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a přidejte k dýni. Zakápněte olejem a pečte v předehřáté troubě doměkka 30–40 minut.
-
Naložený citron nakrájejte na tenké proužky, bylinky nasekejte nadrobno.
-
Opečenou zeleninu přesuňte do mísy, přidejte citron, konopná semínka, brusinky a bylinky. Promíchejte a podle chuti zakápněte olejem.
PRIMA TIP: Naložené citrony koupíte v prodejnách s orientálními potravinami, ale zvládnete je připravit i doma. Chemicky neošetřené citrony pořádně omyjte, i se slupkou nakrájejte na čtvrtiny a prosypejte solí s cukrem v poměru 2:1. Uzavřete do sklenice a nechte týden stát při pokojové teplotě. Po týdnu sklenici otevřete a citrony co nejvíc zmáčkněte, aby pustily šťávu a byly v ní celé ponořené. Případně přilijte trochu citronové šťávy navíc. Takto nechte stát alespoň měsíc. Potom opláchněte jednotlivé dílky citronu od soli a vyhoďte dužinu i vnitřní bílou část pod slupkou. Žlutou očištěnou slupku použijte na vaření nebo skladujte v lednici v uzavřené sklenici.
Konopný tabouleh s pečenou dýní a nakládanými citrony
Zdroj: Jezte konopí!
Konopný tabouleh s pečenou dýní a nakládanými citrony
Zdroj:
Jezte konopí!
Vyzkoušejte i další zajímavé recepty s dýní