Jíme zdravě: Rizoto z celozrnné rýže s kuřecí šunkou a hráškem
Zdroj: Jíme zdravě v pohybu
Jíme zdravě: Rizoto z celozrnné rýže s kuřecí šunkou a hráškem
Zdroj:
Jíme zdravě v pohybu
Toto barevné rizoto v sobě spojuje český přístup vaření rýže téměř bez míchání a italský základ orestováním zrnek na olivovém oleji. Výsledkem je krémovější rýže, kterou skvěle doplňuje šunka a hrášek. Teplé jídlo téměř bez práce.
2 porce
60 minut
383 kcal
Postup přípravy
-
Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte šalotku na plátky a česnek nahrubo. Ve větším hrnci rozehřejte olej a restujte šalotku a česnek na středním stupni 1 až 2 minuty. Přisypte rýži a opékejte za občasného míchání další 1 až 2 minuty. Zalijte vodou, osolte, opepřete, přiklopte a vařte 20 až 30 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vodu.
-
Mezitím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Šunku nebo kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
-
Do uvařené rýže vmíchejte hrášek, šunku (nebo maso) a mrkev, snižte teplotu na nízkou a na povařte ještě 2 minuty.
Jíme zdravě: Rizoto z celozrnné rýže s kuřecí šunkou a hráškem
Zdroj: Jíme zdravě v pohybu
Jíme zdravě: Rizoto z celozrnné rýže s kuřecí šunkou a hráškem
Zdroj:
Jíme zdravě v pohybu
Vyzkoušejte Risi Bisi - krémové rizoto s hráškem podle Emanuela Ridiho