Jíme zdravě v pohybu

Jíme zdravě: Rizoto z celozrnné rýže s kuřecí šunkou a hráškem

Moje hodnocení
2x

Toto barevné rizoto v sobě spojuje český přístup vaření rýže téměř bez míchání a italský základ orestováním zrnek na olivovém oleji. Výsledkem je krémovější rýže, kterou skvěle doplňuje šunka a hrášek. Teplé jídlo téměř bez práce.

2 porce
60 minut
383 kcal

Suroviny

Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte šalotku na plátky a česnek nahrubo. Ve větším hrnci rozehřejte olej a restujte šalotku a česnek na středním stupni 1 až 2 minuty. Přisypte rýži a opékejte za občasného míchání další 1 až 2 minuty. Zalijte vodou, osolte, opepřete, přiklopte a vařte 20 až 30 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vodu.
  2. Mezitím oloupejte mrkev a nastrouhejte ji nahrubo. Šunku nebo kuřecí prsa nakrájejte na kostičky.
  3. Do uvařené rýže vmíchejte hrášek, šunku (nebo maso) a mrkev, snižte teplotu na nízkou a na povařte ještě 2 minuty.

Vyzkoušejte Risi Bisi - krémové rizoto s hráškem podle Emanuela Ridiho

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě v pohybu

Libor Vítek Jíme zdravě v pohybu

Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Pak vás nová kuchařka zkušeného tria Jíme zdravě nadchne. Ke spolupráci si přizvali předního českého odborníka na výživu profesora Libora Vítka, který se stará také o elitní sportovce, a společně napsali 80 receptů na snadná, rychlá, zdravá a chutná jídla na celý den. V úvodu se dočtete o fungování těla a propojení správné stravy a výkonu a získáte spoustu praktických tipů, jak si sestavit vlastní jídelníček a co jíst a proč. S tímto návodem vás už nic nezastaví na vaší cestě ke splněným snům.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty