Suroviny
Postup přípravy
Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.Teplota: 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut + čas na chladnutí a odleženíČas vaření: do 30 minutRecipe category: předkrm / restování / chlazeníPředkrmJemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
postup:
Játra očistíme. V hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla a po dobu asi dvou minut osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme koření a tymián, po minutě játra. Orestujeme je doměkka. Směs rozmixujeme se změklým máslem, smetanou, solí a pepřem. Hmotu dáme do misky vyložené igelitem a uhladíme. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout.
Předkrm
Jemná domácí paštička s bylinkovou bagetkou
Renáta dost riskovala, ale kupodivu bylo odpůrců jater méně než odpůrců hub, což ovlivnilo hodnocení následujícího chodu. Domácí paštika byla pochválena.
Ingredience:
- 400 g kuřecích a králičích jater,
- 150 g másla (+ 50 g na zalití),
- 1 prolisovaný stroužek česneku,
- 1 velká snítka tymiánu,
- špetka koření pěti vůní,
- 2 lžíce šlehačky,
- sůl,
- pepř.
- cibule