Suroviny
- vepřový bok 500 g
 - kachní játra 250 g
 - nové koření 3 kuličky
 - pepř 1 špetka
 - tymián (nebo provensálské koření) 1 špetka
 - smetana ke šlehání 40 ml
 - rum 40 ml
 - strouhanka (jemná) 1 lžíce
 - olej 1 lžíce
 - sušené švestky 50 g
 - loupané mandle 50 g
 - uzené maso (nebo šunka vcelku) 50 g
 - slanina (nakrájená na tenké plátky k vyložení formy) 100 g
 
Postup přípravy
- Vepřový bok a polovinu kachních jater nakrájejte na kostky. Osolte a ochuťte roztlučeným nebo rozemletým kořením, promíchejte a umelte na masovém mlýnku. Společně se smetanou, rumem a strouhankou vložte do kuchyňského robota a nástavcem s dvojitým nožem mixujte tak dlouho, až bude směs hladká a propracovaná.
 - Zbytek kachních jater nakrájejte na nudličky, na rozehřátém oleji je zprudka ze všech stran osmahněte a nechte vychladnout. Švestky, mandle a uzené maso nakrájejte na kousky velké asi 1 cm, osmahlá a vychladlá játra taky. Smíchejte s rozmixovanou masovou směsí.
 - Troubu rozehřejte na 150 °C. Formu na paštiku (případně obyčejnou formu na srnčí hřbet) vyložte plátky slaniny tak, aby okraje prečnívaly a visely ven. Na slaninu rozetřete směs a důkladne upěchujte, aby uvnitř nezůstaly žádné vzduchové bublinky. Okraje slaniny přehněte zpět přes paštiku, formu zakryjte alobalem, na dvou místech zlehka propíchněte a pečte ve vodní lázni asi 60–75 minut. Pokud máte teploměr do masa, pečte paštiku do dosažení vnitřní teploty 74 °C (jinak zhruba po hodině vpíchněte skrz alobal do paštiky tenkou masovou jehlu, vyčkejte 10 vteřin a po vytažení dotykem na hřbetu ruky sami rozhodněte, zda je jehla horká nebo jen teplá; pokud je horká, můžete paštiku vyndat).
 - Vytaženou paštiku nechte trochu vychladnout při pokojové teplote. Jakmile je vlažná, přikryjte ji kouskem desky obalené alobalem, zatižte alespoň kilovým závažím (například konzervami nebo sáčky s luštěninami) a uložte do druhého dne do lednice.
 - Paštiku vyklopte z formy (mužete si pomoci krátkým nahřátím v horké vodě) a krájejte na plátky.