Suroviny
- tygří krevety (black tiger) 8 ks
- lilek 200 g
- shiitake (čerstvé houby) 8 ks
- zelená paprika 1 ks
- cuketa 120 g
- hlíva královská 2 ks
- těsto (suchá směs na tempuru) 300 g
- voda (ledová) 200 ml
- led (podle potřeby)
- řepkový olej 2 litry
Omáčka tentsuyu
- vývar (dashi) 400 ml
- mirin 100 ml
- přírodní sójová omáčka 100 ml
- bílá ředkev 120 g
- zázvor 10 g
Postup přípravy
- Oloupané krevety zbavte střívek, očistěte, lehce nakrojte, vyrovnejte, aby se při smažení nekroutily. Zeleninu nakrájejte do požadovaných tvarů, houbičky shiitake ozdobně vyřežte.
- V ledové vodě rozmíchejte mouku na tempuru přiměřeně husté, aby po namáčení jednotlivých surovin zůstávalo těstíčko na surovině.
- Smažte v pánvi wok ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 180 °C přibližně 2-3 minuty dokřupava, poté nechte okapat na sítku a naskládejte na talíř nebo do košíčku.
- Omáčku tentsuyu k namáčení připravte ze základního vývaru dashi, do kterého přidejte sójovou omáčku a rýžové víno mirin. Vše svařte.
- Bílou ředkev nastrouhejte na jemném struhadle a důkladně propláchněte studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkejte. Zázvor též nastrouhejte na jemném struhadle. Z ředkve a zázvoru udělejte malé kužele, které následně promíchejte v omáčce tentsuyu.
- Kousky osmažené zeleniny a krevet namáčejte v omáčce.
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte každý pátek ve 23.30 a v neděli v 10.15 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: