Jak to bylo, šéfe? Tempura moriawase podle Marka Hory z Yamato

Jak to bylo, šéfe II (3) - Tempura moriawase

Moje hodnocení
4x

Ve třetím díle nové řady kulinárního pořadu zavítal Zdeněk Pohlreich do vyhlášené japonské restaurace Yamato na pražských Vinohradech. Se šéfkuchařem Markem Horou připravili krevety, zeleninu a houby smažené v tempuře.

4 porce
30 minut
japonská

Suroviny

Omáčka tentsuyu

Postup přípravy

  1. Oloupané krevety zbavte střívek, očistěte, lehce nakrojte, vyrovnejte, aby se při smažení nekroutily. Zeleninu nakrájejte do požadovaných tvarů, houbičky shiitake ozdobně vyřežte.
  2. V ledové vodě rozmíchejte mouku na tempuru přiměřeně husté, aby po namáčení jednotlivých surovin zůstávalo těstíčko na surovině.
  3. Smažte v pánvi wok ve vyšší vrstvě oleje při teplotě 180 °C přibližně 2-3 minuty dokřupava, poté nechte okapat na sítku a naskládejte na talíř nebo do košíčku.
  4. Omáčku tentsuyu k namáčení připravte ze základního vývaru dashi, do kterého přidejte sójovou omáčku a rýžové víno mirin. Vše svařte.
  5. Bílou ředkev nastrouhejte na jemném struhadle a důkladně propláchněte studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkejte. Zázvor též nastrouhejte na jemném struhadle. Z ředkve a zázvoru udělejte malé kužele, které následně promíchejte v omáčce tentsuyu.
  6. Kousky osmažené zeleniny a krevet namáčejte v omáčce.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte každý pátek ve 23.30 a v neděli v 10.15 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marek Hora


Přečtěte si také

Recepty