Suroviny
- broskev (zralé ) 4 ks
- sýr s modrou plísní (např. gorgonzola, niva...) 100 g
- čerstvý sýr 50 g
- vlašské ořechy 30 g
- tymián (čerstvý ) 4 snítky
- balzamikový ocet
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Omyté broskve rozpulte, zbavte pecek, rozložte na pekáč řeznou stranou nahoru a naplňte krémem, který připravíte smícháním sýrů a nasekaných vlašských ořechů.
- Na každou broskev položte malou snítku tymiánu a pečte asi 10 minut, až se sýr rozteče a broskve lehce opečou dozlatova.
- Hotové broskve zakápněte něžně balzamikovou redukcí a podávejte.
PRIMA TIP: Obdobně můžete místo broskví použít i zralé hrušky.
Chcete-li návštěvu pohostit skutečně tím nejlepším, nedělejte kompromisy a myslete především na prvotřídní kvalitu vybíraných surovin. V tomto ohledu se můžete spolehnout na výrobky produkované v souladu s pravidly ekologického zemědělství. Rádi byste se o něm dozvěděli více? Pak navštivte stránky myjsmebio.cz.