myjsmebio.cz

Pečené broskve plněné modrým sýrem

Moje hodnocení
5x

Využijte šťavnaté letní broskve jako zapékací misku pro výrazný sýr s modrou plísní. Pokud je zapečete, broskve nádherně zkaramelizují a jemně změknou, s pikantním sýrem a křupavými ořechy vytvoří náramnou symbiózu - ideální letní předkrm...

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Omyté broskve rozpulte, zbavte pecek, rozložte na pekáč řeznou stranou nahoru a naplňte krémem, který připravíte smícháním sýrů a nasekaných vlašských ořechů.
  3. Na každou broskev položte malou snítku tymiánu a pečte asi 10 minut, až se sýr rozteče a broskve lehce opečou dozlatova.
  4. Hotové broskve zakápněte něžně balzamikovou redukcí a podávejte.

PRIMA TIP: Obdobně můžete místo broskví použít i zralé hrušky.

Chcete-li návštěvu pohostit skutečně tím nejlepším, nedělejte kompromisy a myslete především na prvotřídní kvalitu vybíraných surovin. V tomto ohledu se můžete spolehnout na výrobky produkované v souladu s pravidly ekologického zemědělství. Rádi byste se o něm dozvěděli více? Pak navštivte stránky myjsmebio.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

myjsmebio.cz


Přečtěte si také

Recepty