Suroviny
- filet ze pstruha 800 g
- listový špenát 400 g
- baby špenát 200 g
- baby karotky 400 g
- cherry rajčata 250 g
- česnek 5 stroužek
- sůl 1 špetka
- bílý pepř 1 špetka
- máslo 100 g
- citronová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
- Omytou a očištěnou baby karotku trošku oslaďte. Asi pět minut ji lehce restujte na rozpáleném másle. Pak ještě zakápněte citronem, a pokud je třeba, opět doslaďte.
- Česnek oloupejte a nadrobno pokrájejte. V kastrolu rozpalte máslo a česnek na něm jen lehounce orestujte, aby uvolnil aroma. Poté přidejte povolený listový špenát, částečně zbavený tekutiny. Osolte, jemně opepřete a podle chuti s citem doslaďte. Přidejte trochu vody a ještě chvilku poduste. Těsně před podáváním přidejte čerstvé špenátové lístky. Promíchejte a dochuťte.
- Filety ze pstruha mezitím napařte v pařáku.
- Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte cherry rajčátka, celé neoloupené kousky česneku a lehce smažte, dokud rajčatům nepopraská slupka.
- Na talíř servírujte kopeček špenátu, rybu, karotku a orestovaná rajčátka.