Suroviny
- mleté hovězí maso 130 g
- olej 1 lžíce
- ananas (oloupaný a nakrájený na 1cm plátky) 1 kolečko
- houska 1 ks
- tatarská omáčka 1 lžíce
- listový salát 1 hrst
- cibule
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Maso opepřete a vymíchejte do mazlavé konzistence. Vytvořte z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici nechte 30 minut zatuhnout.
- Maso zprudka orestujte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na rozpálené pánvi s troškou oleje, nechte cca 3 minuty odpočinout a poté osolte. Mezitím na výpeku z masa nebo na grilu opečte kolečko ananasu. Zlehka jej osolte.
- Housku rozkrojte napůl a pod grilem obě části otoustujte z obou stran.
- Na spodní díl namažte půl lžíce tatarské omáčky, naaranžujte salát, položte maso, druhou polovinu tatarky, ogrilovaný ananas, nasekanou červenou cibuli a přiklopte křupavým „víčkem” housky.