archiv Albert

Grilovaná kuřecí křidélka bohyně Artemis

Moje hodnocení
4x

Kuřecí křídla jsou velmi vděčná. Za málo peněz pořídíte hodně muziky a všichni spolustolovníci si užijí báječnou obíračku. Zkuste je tentokrát připravit na grilu v řeckém stylu, spolu s voňavou zeleninou a olivami. A nezapomeňte na svěží jogurtový dip s čerstvými bylinkami.

4 porce
60 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  2. Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
  3. Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
  4. V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
  5. Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
  6. Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.

Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.

Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Albert


Přečtěte si také

Recepty