Grilovaná kuřecí křidélka bohyně Artemis
Zdroj: archiv Albert
Grilovaná kuřecí křidélka bohyně Artemis
Zdroj:
archiv Albert
Kuřecí křídla jsou velmi vděčná. Za málo peněz pořídíte hodně muziky a všichni spolustolovníci si užijí báječnou obíračku. Zkuste je tentokrát připravit na grilu v řeckém stylu, spolu s voňavou zeleninou a olivami. A nezapomeňte na svěží jogurtový dip s čerstvými bylinkami.
Postup přípravy
-
V míse promíchejte olej, rozmělněný česnek, oregano, sladkou papriku, kardamom, muškátový květ, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křídla, kolečka cibule a promíchejte. Marinujte nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
-
Třicet minut před grilováním nechte nasolený, na 0,5 cm silná kolečka pokrájený lilek pustit vodu. Papriky zbavené jádřince rozkrájejte na větší kusy a nechte stranou.
-
Na rozehřátém grilu pečte křidélka 10 minut, otočte a dalších 10 minut dopečte. Občas přetřete marinádou. Současně na grilovacím tácku ogrilujte i osolenou a opepřenou papriku a lilek.
-
V misce vyšlehejte dresink z řeckého jogurtu, olivového oleje, 1 hrsti najemno nasekaného kopru, šťávy z půlky citronu, sušeného česneku, soli a pepře.
-
Ke konci grilování opečte pita chleby, z každé strany 30 vteřin.
-
Křidélka se zeleninou servírujte ozdobené kolečky citronu, zakapané dipem a posypané koprem. Podávejte s pitou a olivami.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Grilovaná kuřecí křidélka bohyně Artemis 2
Zdroj: archiv Albert
Grilovaná kuřecí křidélka bohyně Artemis 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: