Suroviny
- pistácie 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- bazalka petržel 1 hrst
- česnek 2 stroužek
- grana padano 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- pepř 1 špetka
- rajče 1 kus
- mozzarella di bufala 1 dávka
- focaccia 1 kus
Postup přípravy
Příprava:Do hmoždíře vhodíme nasekané pistácie, nasekaný stroužek česneku, natrháme pár lístků bazalky a petržele a vše rozdrtíme. Postupně přilijeme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme nastrouhaný parmazán / grana padano/, mírně osolíme a promícháme. Focacciu rozřízneme, poskládáme na ní plátky rajčat, pár lístků bazalky a navíc plátky mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zakryjeme druhou polovinou focaccii.