Suroviny
- listové těsto (těsto) 150 g
- hladká mouka (na rozvalování těsta)
- zelený chřest 10 stonků
- vejce (na potření) 1 ks
- strouhaný parmazán 2 lžíce
Dip
- zakysaná smetana 1 kelímek
- sůl
- pepř
- olivový olej 1 lžíce
- bylinky (pažitka, petrželka...)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Listové těsto rozválejte a rozkrájejte na proužky asi 1,5 cm široké a 25 cm dlouhé. Natřete rozšlehaným vejcem. Očištěný chřest obtočte těstem jako kremroli. Potřete vejcem a posypte nastrouhaným parmazánem. Dejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 10 minut.
- Ze zakysané smetany, nasekaných bylinek, pepře, soli a olivového oleje umíchejte dip.
- Hotové kremrolky nechte zchladnout a podávejte s bylinkovým dipem.