návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřestové kremrolky

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 30 minut
Chřestové kremrolky
Autor: V hlavní roli chřest Chřestové kremrolky
Vynikajicí sezonní chuťovka, kterou máte hotovou raz dva! Zkuste ji připravit jako pohoštění pro své hosty a uvidíte, že ze stolu zmizí jako první :) Tyhle kremrolky jsou zkrátka báječné...

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Listové těsto rozválejte a rozkrájejte na proužky asi 1,5 cm široké a 25 cm dlouhé. Natřete rozšlehaným vejcem. Očištěný chřest obtočte těstem jako kremroli. Potřete vejcem a posypte nastrouhaným parmazánem. Dejte na plech a pečte v předehřáté troubě asi 10 minut.
  3. Ze zakysané smetany, nasekaných bylinek, pepře, soli a olivového oleje umíchejte dip.
  4. Hotové kremrolky nechte zchladnout a podávejte s bylinkovým dipem.

Chřestové kremrolky  Foto: Chřestové kremrolky; foto: V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest

V hlavní roli chřest Foto:

50 úžasných receptů s královskou zeleninou

Pravé gurmánské jaro začíná s příchodem chřestové sezony. Čerstvé bílé nebo zelené výhonky v kuchyni zvěstují začátek radostného období, kdy si lze tuhle neodolatelnou delikatesu vychutnávat dosyta a na mnoho způsobů. Vydatnou porci inspirace nabízí nová knížka zkušené šéfkuchařky Mirky van Gils Slavíkové. Předkrmy, polévky, hlavní jídla, saláty, slané koláče a dokonce i sladké dezerty z chřestu! Chřestová sezona je poměrně krátká, trvá od března do června, takže je nejvyšší čas pustit se do vaření. Co takhle dát si třeba chřestové kremrolky, chřestovo-špenátovou polévku, chřestový chléb, chřestové frikasé, chřestové rizoto s lososem nebo chřestovou zmrzlinu? Součástí každého receptu je pečlivě sestavený seznam surovin, srozumitelně a jednoduše formulovaný postup, detailní barevná fotografie a také stupeň náročnosti přípravy.

Vydává IKAR, 120 stran, doporučená cena 299 Kč, www.ikar.cz