Head
- smetanový sýr 900 g
- vejce 3 kusy
Na polevu
- štáva 1 dávka
Postup přípravy
Sušenky rozdrtíme. Směs smícháme s rozpuštěným máslem a třemi bílky. Hmotu podle potřeby dohustíme moukou na konzistenci, z níž se dá tvarovat. Těstem vysteleme dortovou formu.2. Sýr ušleháme ručně nebo v mixéru s limetkovou šťávou, limetkovou kůrou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, pěti vejci a třemi žloutky. Hmotu nalijeme na připravený keksový korpus. V troubě rozpálené maximálně na 130 stupňů pečeme velmi pozvolna (přibližně 50 minut) ve vodní lázni. Troubu nesmíme otevřít. Podle možnosti necháme dort vychladnout ve vypnuté troubě.DezertCheesecakeDezertCheesecake
postup: 1. Nejdříve se připraví náplň. Smícháme krémový sýr s cukrem. Potom se jedno po druhém přidají vajíčka, smetana a nakonec vanilkový extrakt. 2. Pak se připraví karamel. Bonbony-karamelky dáme do misky s víkem, dno zalijeme smetanou a dáme na minutu do mikrovlnky. Po minutě se vyndají, zamíchají a dají se zpět do mikrovlnky na 30 sekund. Musí nám vzniknout tekutý karamel. Polovinu krému, který jsme si připravili, smícháme s karamelem. Tím budeme mít dva druhy náplně. 3. Rozdrtíme sušenky, zalijeme je rozehřátým máslem – výslednou hmotu namačkáme na dno dortové formy a dáme zapéct na 10 min do horkovzdušné trouby. Necháme chvíli vychladnout. Potom na předpečené dno nalijeme nejdříve první náplň, potom tu karamelovou a dáme péct minimálně na 40 minut. Do trouby si dáme nádobu s vodou, aby těsto zůstalo vláčné. 4. V kastrůlku rozehřejeme jahody s cukrem a trochou citronové šťávy a uděláme z toho pyré. Do ještě teplé hmoty vmícháme želatinové pláty, namočené předem do studené vody, a promícháme. Výslednou hmotu polijeme již zchladlý cheesecake a dort dáme odležet do lednice na minimálně přes noc.
Dezert
Floridský limetkový cheesecake