Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kukuřičná polévka se zeleným kari

4–6 porce
do 30 minut
Kukuřičná polévka se zeleným kari
Kukuřičná polévka se zeleným kari Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka
Dodejte jemné a nasládlé krémové polévce z kukuřice pořádný twist přidáním pikantní zelené kari pasty. Hladkost dodá kokosové mléko a o svěží chuť se postará čerstvý koriandr a šťáva z limetky.
Reklama

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji nechte zesklovatět. Přidejte kari pastu a kurkumu, opékejte asi 2 minuty, než se koření rozvoní, a zalijte zhruba litrem vody nebo vývaru. Přidejte mraženou kukuřici, přiveďte k varu a vařte do změknutí.
  2. Odstavte, přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Pokud se vám nedaří rozmixovat slupky, polévku je nutné propasírovat přes cedník či sítko. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou, rybí omáčkou, případně solí. Nakonec do polévky přidejte máslo a míchejte do rozpuštění.
  3. Servírujte s koriandrem, praženou kukuřicí, pokrájenou chilli papričkou a případně klíčky mungo.
  4. PRIMA TIP: Kupujte vysoce kvalitní mraženou kukuřici. Pokud nemáte vysokootáčkový mixér, kukuřici budete muset propasírovat – a čím lepší kukuřice, tím méně odpadu a více polévky.
Reklama

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama