Suroviny
- bílá cibule 2 ks
- rostlinný olej (na restování)
- zelená curry pasta 1 lžíce
- voda (nebo vývar) 1 litr
- kokosové mléko 300 ml
- mražená kukuřice 750 g
- kurkuma (mletá,nebo 1 lžíce nasekané čerstvé kurkumy) 2 lžíce
- koriandr (čerstvý,k podávání) 1 svazek
- chilli papričky (čerstvá jemná,k podávání) 1 ks
- kukuřice (pražená křupavá kukuřice,nejlépe canchita, k podávání)
- máslo 2 oříšky (asi 20 g)
Dochucení
- třtinový cukr asi 4 lžíce (podle sladkosti kukuřice)
- limetková šťáva (z 1 limetky)
- rybí omáčka asi 8 lžic
- sůl (podle chuti)
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji nechte zesklovatět. Přidejte kari pastu a kurkumu, opékejte asi 2 minuty, než se koření rozvoní, a zalijte zhruba litrem vody nebo vývaru. Přidejte mraženou kukuřici, přiveďte k varu a vařte do změknutí.
- Odstavte, přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Pokud se vám nedaří rozmixovat slupky, polévku je nutné propasírovat přes cedník či sítko. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou, rybí omáčkou, případně solí. Nakonec do polévky přidejte máslo a míchejte do rozpuštění.
- Servírujte s koriandrem, praženou kukuřicí, pokrájenou chilli papričkou a případně klíčky mungo.
- PRIMA TIP: Kupujte vysoce kvalitní mraženou kukuřici. Pokud nemáte vysokootáčkový mixér, kukuřici budete muset propasírovat – a čím lepší kukuřice, tím méně odpadu a více polévky.