reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kukuřičná polévka se zeleným kari
Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka Kukuřičná polévka se zeleným kari

Kukuřičná polévka se zeleným kari

Hodnoceno: 0x
Dodejte jemné a nasládlé krémové polévce z kukuřice pořádný twist přidáním pikantní zelené kari pasty. Hladkost dodá kokosové mléko a o svěží chuť se postará čerstvý koriandr a šťáva z limetky.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji nechte zesklovatět. Přidejte kari pastu a kurkumu, opékejte asi 2 minuty, než se koření rozvoní, a zalijte zhruba litrem vody nebo vývaru. Přidejte mraženou kukuřici, přiveďte k varu a vařte do změknutí.
  2. Odstavte, přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Pokud se vám nedaří rozmixovat slupky, polévku je nutné propasírovat přes cedník či sítko. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou, rybí omáčkou, případně solí. Nakonec do polévky přidejte máslo a míchejte do rozpuštění.
  3. Servírujte s koriandrem, praženou kukuřicí, pokrájenou chilli papričkou a případně klíčky mungo.
  4. PRIMA TIP: Kupujte vysoce kvalitní mraženou kukuřici. Pokud nemáte vysokootáčkový mixér, kukuřici budete muset propasírovat – a čím lepší kukuřice, tím méně odpadu a více polévky.

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

reklama

reklama