Suroviny
- máslo 20 g
- sterilovaná kukuřice (slitá a propláchnutá) 420 g (1 plechovka)
- jarní cibulka (nakrájená na plátky) 2 ks
- majonéza 1 lžíce
- cukr krupice (jemný ) 2 lžičky
- mozzarella (nahrubo nastrouhaná) 100 g
- kajenský pepř (nebo chilli vločky na posypání (není nutné))
- sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Rozehřejte troubu s funkcí gril na 200 stupňů.
- V menší pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte kukuřici a restujte 3 minuty. Poté přihoďte jarní cibulky, rychle promíchejte a odstavte z ohně.
- Přimíchejte majonézu a cukr, dobře dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Posypte nastrouhanou mozzarellou.
- Pánev přendejte do trouby na horní rošt a grilujte 5–8 minut, až se sýr rozpustí a začne chytat barvu.
- Pánev vyndejte z trouby a posypte kajenským pepřem nebo chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Nechte 5 minut odpočinout a servírujte horké, nejlépe se sklenicí vychlazeného piva.
Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu Zdroj: archiv