Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu

Moje hodnocení
13x

Korejské BBQ je oblíbený koncept restaurací po celém světě. Kromě grilovaných plátků masa k němu patří i spousta různých příloh a omáček. Jednou z tradičních příloh je tato zapečená kukuřice se sýrem. Je skvělá také jako snack třeba k posezení u piva, ale můžete ji připravit i jako jednoduchou bezmasou večeři jen s listovým salátem a pečivem.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • máslo 20 g
  • konzervovaná kukuřice, slitá a propláchnutá 420 g (1 plechovka)
  • jarní cibulka, nakrájená na plátky 2 ks
  • majonéza 1 lžíce
  • jemný cukr krupice 2 lžičky
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • mozzarella, nahrubo nastrouhaná 100 g
  • kajenský pepř nebo chilli vločky na posypání (není nutné)

Postup přípravy

  1. Rozehřejte troubu s funkcí gril na 200 stupňů.
  2. V menší pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte kukuřici a restujte 3 minuty. Poté přihoďte jarní cibulky, rychle promíchejte a odstavte z ohně.
  3. Přimíchejte majonézu a cukr, dobře dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Posypte nastrouhanou mozzarellou.
  4. Pánev přendejte do trouby na horní rošt a grilujte 5–8 minut, až se sýr rozpustí a začne chytat barvu.
  5. Pánev vyndejte z trouby a posypte kajenským pepřem nebo chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Nechte 5 minut odpočinout a servírujte horké, nejlépe se sklenicí vychlazeného piva.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty