Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu
Zdroj: archiv
Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu
Zdroj:
archiv
Korejské BBQ je oblíbený koncept restaurací po celém světě. Kromě grilovaných plátků masa k němu patří i spousta různých příloh a omáček. Jednou z tradičních příloh je tato zapečená kukuřice se sýrem. Je skvělá také jako snack třeba k posezení u piva, ale můžete ji připravit i jako jednoduchou bezmasou večeři jen s listovým salátem a pečivem.
Postup přípravy
-
Rozehřejte troubu s funkcí gril na 200 stupňů.
-
V menší pánvi vhodné do trouby rozehřejte máslo na středním plameni. Přidejte kukuřici a restujte 3 minuty. Poté přihoďte jarní cibulky, rychle promíchejte a odstavte z ohně.
-
Přimíchejte majonézu a cukr, dobře dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte. Posypte nastrouhanou mozzarellou.
-
Pánev přendejte do trouby na horní rošt a grilujte 5–8 minut, až se sýr rozpustí a začne chytat barvu.
-
Pánev vyndejte z trouby a posypte kajenským pepřem nebo chilli vločkami, pokud máte rádi pikantní jídla. Nechte 5 minut odpočinout a servírujte horké, nejlépe se sklenicí vychlazeného piva.
Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu
Zdroj: archiv
Korejská zapečená kukuřice s mozzarellou – Konchijeu
Zdroj:
archiv