Krevety ve smetanové sherry omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krevety v sherry omáčce Foto:
Krevety v sherry omáčce
Foto: All

Pro milovníky plodů moře přinášíme tento recept na krevety s delikátní omáčkou. Kari jí dodá výraznou chuť i barvu, sherry sladkou navinulou příchuť a smetana vše zjemní a propojí.

Ideální rychlá večeře, ale i pokrm kterým zapůsobíte, pokud máte hosty. Na přípravu jsou nejvhodnější větší nebo střední krevety, oloupané a zbavené hlav, ocásky jim můžete nechat.

Suroviny
krevety oloupané 500 g
máslo 2 lžíce
malá cibule 2 ks
kari koření 1/2 lžičky
hladká mouka 2 lžičky
smetana 250 ml
sherry 2 lžíce
sůl
Postup
1

Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm dosklovata nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte krevety a promíchejte. Okořeňte kari, zaprašte moukou, přilijte smetanu, osolte a ochuťte přídavkem sherry. Vše dobře promíchejte a nechte asi 5 minut provařit.

2

Podávejte s rýží nebo s čerstvou bagetou.

Mořská nejen kuchařka, Foto: Mořská (nejen) kuchařka

Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék je věnována mořským produktům. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit?

V knize najdete mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, ale i mnoho důležitých informací a receptů. Určitě oceníte i podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama