Eintopf s fazolemi a bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Eintopf s fazolemi a bramborami  Foto:
Eintopf s fazolemi a bramborami
Foto: Od pondělí do pátku 2

Jídla z jednoho hrnce jsou velmi vděčná. Nejenže ušetříte nádobí, ale při vaření se chutě všech ingrediencí krásně prolnou a výsledkem je výtečná hřejivá pochoutka.

Suroviny
řepkový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
pikantní klobása 2 nožičky
mrkev 6 ks
brambory typu B 6 ks
mletá sladká paprika
majoránka
sůl a čerstvě mletý pepř
zeleninový nebo hovězí vývar 500 ml
sterilované fazole 1 plechovka
hladkolistá petrželka na ozdobu
Postup
1

Na oleji orestujte na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kolečka klobásy i oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujte, zasypte sladkou paprikou (může být i uzená), majoránkou, dochuťte solí a pepřem a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut.

2

Potom přidejte slité fazole a povařte ještě 2 minuty. Odstavte a ozdobte nasekanou petrželkou.

3

Prima tip: Eintopf se nebojte průběžně podlévat vývarem. Brambory se tak budou dusit a rychleji změknou. Zároveň omáčku díky škrobu zahustí a nebudete potřebovat mouku.

Eintopf s fazolemi a bramborami  Foto:

Eintopf s fazolemi a bramborami, foto: Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

Videa

reklama

reklama