Suroviny
- vepřové maso (panenka, kýta, krkovice, plec) 500 g
- anglická slanina 100 g
- klobása (klidně různé druhy) 2-3
- barevná paprika 3
- cibule 3
- grilovací koření
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Pekáček vymažeme olejem. Maso opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme a nakrájíme na čtvrtky. Klobásky nakrájíme na kolečka, slaninu nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka a omyté papriky na čtvrtky.
- Všechny suroviny v pekáčku dokořeníme a promícháme. Troubu vyhřejeme na 180 °C a pečeme asi půl hodiny, dokud nebude měkké. Můžeme ho ze začátku přikrýt alobalem.
Rýže
- Vezmeme si rýžovar a odměříme si tam 5 odměrek rýže. Přidáme vodu. Odměrka rýže = odměrka vody.
- Pro jistotu můžeme ještě půl odměrky vody přidat navíc. Zapneme rýžovar a přibližně za 15 minut je rýže hotová.
Autor receptu: Šárka Junková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!