Suroviny
- máslo (nebo olej na vymazání formičky)
- brambory (typ C) 500 g
- anglická slanina 150 g
- zakysaná smetana 100 g
- pažitka
- křepelčí vejce 12
- sůl
- pepř
Postup
- Muffinové formy vymažte máslem nebo olejem. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu, osolte, opepřete je, rozdělte do formiček a pomocí zadní strany lžíce je vmáčkněte na dno o strany formy tak, aby utvořily košíček. Dejte je do trouby a pečte 15–20 minut dozlatova.
- Slaninu zlehka opečte na pánvi do křupava. Zakysanou smetanu promíchejte s pažitkou. Do každého košíčku rozdělte trochu zakysané smetany a část slaniny.
- Nakonec rozklepněte vejce, posypte zbylou slaninou, osolte, opepřete a dejte ještě na 10 minut péct. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou a čerstvě mletým pepřem.
Autor receptu: Šárka Junková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!