Suroviny
- slunečnicový olej 150 ml
- česnek 4 stroužky
- zázvor 2 cm
- bílý sezam 2 lžíce
- sečuánský pepř (drcený) 1/2 lžičky
- chilli prášek (mletý) 1/2 lžičky
- umeocet 2 lžíce
- salátová okurka 2 ks
- petrželka (listy) 1 hrst
Postup přípravy:
- V kastrůlku nahřejte olej, přidejte nastrouhaný česnek a zázvor. Po chvilce přisypte sezam a sečuánský pepř, krátce orestujte a stáhněte z plotny.
- Do směsi v kastrůlku přimíchejte chilli, umeocet a nechte vychladnout.
- Okurky omyjte a nakrájejte na 6 cm dlouhé kousky, které dlaní zmáčkněte, aby se rozpadly, a dejte je do mísy. Nakonec je zalijte připraveným olejem a vmíchejte nasekanou petrželku.
Další typická příloha z okurek a bylinek? Ano, jsou to tzatziki! U nás najdete dokonce i videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Tzatziki
Nebo mrkněte na další okurkové recepty: