Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- fenykl 1 menší hlavička
- šalotka (na plátky) 2 ks
- česnek (na plátky) 1 stroužek
- řapíkatý celer 2 řapíky
- bobkový list 1 ks
- šafrán (namočený ve 2 lžících vody) 1 špetka
- vývar (horký, rybí nebo zeleninový) 900 ml
- červené fazole (v plechovce) 300 g
- rybí filet (z tresky nebo jiné bílé ryby nebo lososa) 250 g
- rajčata (zralá) 2 ks
- petrželka
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej, přidejte fenykl nakrájený na plátky, šalotky, česnek a celer a opékejte na mírném ohni asi 5 minut. Přidejte bobkový list, šafrán i s vodou, ve které se namáčel, a vývar. Přiveďte do varu, přidejte fazole, přikryjte a na mírném ohni vařte 15–20 minut.
- Přidejte rybu a rajčata a vařte 4–5 minut, aby se ryba nepřevařila příliš. Ochuťte a podávejte s petrželkou.