Head
- mouka 1 dávka
Hlavní chod
- salám 250 g
Head
- brambory 1 kg
Head
- cibule 50 g
- horčice 1 dávka
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a na závěr ve strouhance. Na másle smažíme dozlatova.
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, okurku, cibuli, vařenou zeleninu a hrášek. Přidáme majonézu, pepř, případně několik lžic hořčice.
Dobře promícháme, dochutíme, přidáme na kostky pokrájená vařená vejce a ještě zlehka promícháme. Dáme uležet do chladna.
Hlavní chod
Řízek s bramborovým salátem
Ingredience na řízek:
- 800 g telecího masa
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- přepuštěné máslo
- sůl
- pepř
Ingredience na salát:
- 1 kg brambor
- 250 g šunkového salámu
- 6 vajec
- 150 g kyselé sterilizované okurky
- 50 g cibule
- 100 g mrkve
- petržel a celer
- 50 g zeleného hrášku
- 200 g majonézy
- sůl, pepř
- plnotučná hořčice (na případné dochucení)